Армія РФ проводить масштабну евакуацію у Запорізькій області і готує провокації — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ проводить масштабну евакуацію у Запорізькій області і готує провокації — Федоров

Армія РФ проводить масштабну евакуацію у Запорізькій області і готує провокації — Федоров
Джерело:  online.ua

За словами мера окупованого злочинною армією РФ Мелітополя Івана Федорова, так звана евакуація, яку оголосили кремлівські загарбники на контрольованій території Запорізької області, проходить занадто швидко і викликає підозри у підготовці ворожої провокації.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що не так із оголошеною росіянами евакуацією у Запорізькій області 

Ця "часткова евакуація", яку вони оголосили, йде надто швидко і є версія, що вони можуть готуватися для провокацій серед цивільних. Можемо це побачити на прикладі Токмаку, де з вчорашнього дня масово "евакуюють" людей, - зазначає Федоров.

Він підкреслив, що в окупованому Токмаку автобуси або колони автобусів від'їжджають раз на 20-30 хвилин.

Серед цих людей в автобусах лише третина цивільних, а інші - переодягнені військові. Здебільшого автобуси їдуть в Бердянськ. Там залишають цивільних, а військових везуть далі в Маріуполь, - пояснює Федоров.

Він зазначив, що в Токмаку спостерігаються величезні черги місцевих жителів за хлібом. При цьому на більшості заправок не має бензину.

При цьому людей із лікарень або виписали, або просто викинули з медзакладів.

Також попередили всіх, що як тільки почують звуки пострілів чи почнеться наступ, то зразу знеструмлять місто і зникне водопостачання. Тобто ворог збирається прикриватися цивільним населенням як "живим щитом" та чинити провокації, - зазначив Федоров.

Федоров також повідомив, що з вечора 5 травня росіяни без попередження почали автобусами вивозити жителів Мелітополя та власних військових.

Евакуація" відбувається не лише в тих 16 населених пунктах, які ворог оголосив публічно. На прикладі Мелітополя ми можемо побачити таку картину: відучора на території першої гімназії та центральній площі стоять автобуси, які також забирають здебільшого колаборантів та тих скажених, які погодилися поїхати з ворогом, - зазначає Федоров.

Він підкреслив, що росіяни також полишили низку адміністративних будівель у місті.

Ворог покидає їх та палить там всі документи. Масову "евакуацію" там ще не оголосили, але ворог вже їде звідти й забирає колаборантів, - наголосив Федоров.

Що відомо про проведення військовими РФ масштабної евакуації у Запорізькій області 

Колаборант Володимир Рогов повідомив, що РФ планує розширити список прифронтових населених пунктів у Запорізькій області, які потрапили під часткову евакуацію.

Зараз проводиться часткова евакуація з низки населених пунктів, які розташовані поблизу лінії бойового зіткнення. Людей організовано перевозять у тил області. Водночас не всі населені пункти потрапили до списку на часткову евакуацію, тож, гадаю, його буде розширено, - заявив Рогов.

За його словами, оголошена часткова евакуація населення - це один із запобіжних заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?