Армія РФ спалює тіла загиблих військових у Бердянську та Мелітополі — Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ спалює тіла загиблих військових у Бердянську та Мелітополі — Федоров

Армія РФ спалює тіла загиблих військових у Бердянську та Мелітополі — Федоров
Джерело:  online.ua

За інформацією мера окупованого злочинною армією РФ Мелітополя Івана Федорова, російські військові злочинці спалюють тіла загиблих військових у мобільних крематоріях в окупованих Бердянську та Мелітополі.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про спроби армії РФ приховати численні втрати  

Федоров зазначив, що з метою приховати реальні втрати у розв'язаній Кремлем війні, російські військові злочинці розмістили на окупованих територіях Запорізької області щонайменше кілька мобільних крематоріїв.

Він також зазначив, що 1 липня "бавовна" сталась на військовій базі окупантів неподалік Семенівки Мелітопольського району. Мобільні крематорії росіян помічено у Бердянську та Мелітополі.

Ворог починає приховувати свої втрати. Мобільні крематорії вони розташували у Бердянському порту, а також у Мелітополі - на території дитячого санаторію, який вони вже давно перетворили у свій військовий шпиталь. Сморід відчувають мешканці кількох районів міста, тому що вони його використовують майже цілодобово. Але вони не зупиняються і продовжують доставляти нове й нове гарматне м'ясо, - підкреслив Федоров.

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на півдні України

За інформацією військового експерта та політичного оглядача Олександра Коваленка, на деяких напрямках на півдні України смуга забезпечення злочинної армії РФ почала руйнуватись.

Ворог не справляється з утриманням тиску ЗСУ в районі Малої Токмачки і в найближчій перспективі можливе кульмінаційне "каскадне" падіння лінії оборони.

Коваленко зазначив, що Запорізький напрямок - найбільш оснащена лінія оборони окупантів - фактично продавлена.

Понад те, ЗСУ вже вийшли на удари по другій і третій лінії оборони противника.

По Мокрих Ялах триває переважно дистанційна робота артилерії в напрямку Старомлинівки, що є опорником вже по другій лінії окупантів. Крім того, вогневе ураження здійснюється і по тиловій третій лінії, внаслідок чого час від часу "виносяться" системи ППО, - підкреслив Коваленко.

Паралельно ЗСУ вирівнюють правий фланг, з якого ЗС РФ відійшли до другої лінії вздовж Олинське-Любимівка-Новозлатопіль, залишивши тільки мобілізованих зеків, не здатних ефективно захистити дану ділянку.

Схожа ситуація в районі Роботине. Доля населеного пункту може вирішиться вже в найближчі дні. Смуга забезпечення в цьому напрямку продавлена, і окупанти розглядають варіант з відходом на новий рубіж. У разі звільнення Роботиного по 0408 окупанти "посиплються" по Новопрокопівці, Ільченковому та Солодкій Балці. Тобто, найлогічніше, окупантам слід було б бігти відразу і без оглядки у Токмак. В іншому випадку, нічого хорошого їх у даній локації не чекає, крім лотереї "200-300-400, - пояснив Коваленко.

У районі ж Малої Токмачки 38-ма ОМСБр і БАРСи не справляються з утриманням тиску української армії. У найближчій перспективі в напрямку Полог Коваленко не виключає "каскад".

Водночас ЗСУ пішли також у напрямку Дорожнянки та Марфопіля.

Тобто, тиск на Пологи будуть зростати не тільки з правого флангу, але і з півночі", - пояснив оглядач, натякнувши, що цей місяць для ворога буде "спекотним", - підкреслив аналітик.

Читайте також:

  • Армія РФ може почати відступ на півдні України заради оборони Бахмута — звіт ISW;

  • ЗСУ відбили 46 атак армії РФ на сході України та вразили ворожий пункт управління — зведення Генштабу;

  • Тарнавський заявляє про просування ЗСУ на Таврійському напрямку

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?