Армія РФ тримає у Чорному морі ракетоносії із Калібрами. Є загроза ракетних атак
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ тримає у Чорному морі ракетоносії із Калібрами. Є загроза ракетних атак

Армія РФ тримає у Чорному морі ракетоносії із Калібрами. Є загроза ракетних атак
Джерело:  online.ua

За інформацією представників ВМС ЗСУ, станом на 11:00, 2 серпня, на бойовому чергуванні у Чорному морі злочинна армія РФ тримала не менше 6 ракетоносіїв із крилатими ракетами "Калібр", зберігаючи загрозу ракетних атак по Україні. 

Джерело: Facebook ВМС ЗСУ

Що відомо про загрозу ракетних атак армії РФ по Україні з регіону Чорного моря  

На бойовому чергуванні сьогодні станом на 11:00 знаходилися шість бортів супротивника, і серед них був один носій "Калібрів" (загальний залп - чотири ракети), - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що у РФ є підводні човни, оснащені "Калібрами".

Варто зазначити, що за даними ВМС ЗСУ, в Азовському морі кількість кораблів не змінилася - там так і чергує один борт окупантів.

Чи причетна Україна до атак по російських кораблях в Чорному морі  

За словами речника ВМС ЗСУ, капітана 3-го рангу Дмитра Плетенчука, Військово-морські сили не мають відношення до атаки на кораблі Чорноморського флоту "Сергій Котов" і "Василь Биков".

Він наголосив, що безпілотних катерів, про атаку якими заявили в Міноборони Росії, немає на озброєнні українських військових моряків.

Такі дрони не стоять на озброєнні Військово-морських сил. Це по-перше. По-друге, щодо того інциденту, який нібито мав місце… Військово-морські сили не мають ніякого стосунку, - пояснив Плетенчук.

1 серпня Міністерство оборони Росії заявило про атаку морських безпілотників на два російські військові кораблі в Чорному морі за 340 км від Севастополя. Нібито дрони були знищені.

У Москві стверджують, що атаку було здійснено трьома морськими безекіпажними катерами на патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков" Чорноморського флоту. Ці кораблі намагалися контролювати "судноплавство у південно-західній частині Чорного моря".

Читайте також:

  • У Криму пролунали потужні вибухи. Перекрито рух по Кримському мосту;

  • У ГУР ударний день. Журналіст дізнався про численні атаки по кораблях та об’єктах армії РФ;

  • У росіян пролунали вибухи у Севастополі та на острові Джарилгач

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?