Армія РФ вдарила ракетою по Чернігівщині — є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вдарила ракетою по Чернігівщині — є загиблі

Армія РФ вдарила ракетою по Чернігівщині — є загиблі
Джерело:  online.ua

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив, що зранку 17 травня окупаційна кремлівська армія здійснила ракетну атаку по селищу Десна на Чернігівщині, спричинивши жертви та поранення серед місцевих жителів.

Джерело: Telegram-сторінка очільника Чернігівської ОВА

Подробиці ракетної атаки окупантів на Чернігівщині 

Рано-вранці ворог наніс ракетні удари по селищу Десна. Там працюють рятувальники, правоохоронні органи. Попередньо в нас є загиблі і багато поранених, - зазначає очільник ОВА.

За словами Чауса, війна не полишила Чернігівщину, тож всім місцевим жителям слід бути вкрай обережними.

У той же час голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що українські військові відбили атаки окупаційної армії РФ в районі міст Гірське, Золоте та селища Сиротине на Луганщині.

Зазнавши численних втрат, окупанти вимушені були відступити.

Артилерійським обстрілом завдано шкоди 9 будинкам у Гірському та 6 – у Золотому. До речі, штурмуючи Гірську громаду, росіяни вимушені були відійти, як і в районі Сиротиного поблизу Сєвєродонецька. Втрати ворога – чисельні, - наголошує Гайдай.

Загалом, за словами голови ОВА, на фронті упродовж 16 травня захисники відбили 11 атак росіян. Знищили зенітний ракетний комплекс "Тор", 5 танків, 6 артилерійських систем (з них три РСЗВ), 12 одиниць бойової броньованої техніки, 1 автомобіль.
Підрозділи ППО збили один ворожий літак Су-25 та три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10".

У той же час представники Генштабу ЗСУ зазначають, що у Чорному морі, поблизу острова Зміїний, російські загарбники проводили підйомно-рятувальні роботи на місці знищення ворожого катера.

В акваторії Чорного моря, в районі острова Зміїний, відзначено ведення підйомно-рятувальних робіт на місці знищення російського десантного катера, - зазначають представники Генштабу ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?