Армія РФ веде наступальні дії на п'яти напрямках — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ веде наступальні дії на п'яти напрямках — зведення Генштабу

Армія РФ веде наступальні дії на п'яти напрямках — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом поточної доби злочинна російська армія зосереджувала зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. 

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію на фронтах на сході та півдні України 

Авіація протягом доби завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Протягом доби ворог більше 30 разів ударив з РСЗВ, зокрема по цивільній інфраструктурі міста Херсон. Є жертви серед цивільного населення.

Ворожих обстрілів зазнали понад 20 районів населених пунктів Сумщини, Чернігівщини та Харківщини. Серед них - Стрілеча, Мороховець, Стариця, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Волохівка, Бударки, Бологівка та Колодязне, - зазначають представники Генштабу.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв населені пункти Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка, Іванівка, Невське, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка на Луганщині та Федорівка Донецької області;

  • На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали 18 населених пунктів. Зокрема, Роздолівка, Веселе, Бахмут, Ступочки, Кліщіївка, Озарянівка і Торецьк Донецької області;

  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Богоявленка, Велика Новосілка, Нескучне, Пречистівка та Вугледар;

  • На Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали, зокрема, Новосілка, Времівка і Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Малинівка, Магдалинівка, Павлівка, Кам’янське, Оріхів, Мала Токмачка - Запорізької;

  • На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали передмістя та місто Херсон, а також райони 14 населених пунктів, включаючи Милове, Томарине, Шляхове, Берислав, Миколаївка, Веселе, Антонівка та Велетенське.

У тимчасово окупованому Криму побільшало зеків, які воювали за ПВК "Вагнера". При цьому на Херсонщині почалися облави на російських дезертирів.

В зв’язку з високим рівнем дезертирства з лав російських окупаційних військ, з 20 лютого цього року в Чаплинському районі Херсонської області проводяться масові облави. Особливу увагу приділяють покинутим дачам та будинкам, - повідомляють представники Генштабу.

При цьому наголошується, що з початку цього року в Криму, зокрема в Севастополі, значно погіршилася криміногенна обстановка.

Причиною стала поява ексв'язнів, які воювали у складі так званої ПВК "Вагнера" та були амністовані після завершення контракту, - йдеться у звіті Генштабу.

При цьому наголошується, що у разі затримання за скоєні злочини вони направляються не до виправних установ, а назад на передову.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?