Армія РФ використовує в Україні старі радянські танки — головнокомандувач НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ використовує в Україні старі радянські танки — головнокомандувач НАТО

Армія РФ використовує в Україні старі радянські танки — головнокомандувач НАТО
Джерело:  online.ua

За словами керівника військового комітету НАТО, адмірала Роба Бауера, через великі втрати у війні проти України злочинна армія РФ вимушена була зняти зі зберігання старі радянські танки Т-54. У війні росіяни також використовують погано навчений особовий склад.

Джерело: Reuters

Армія РФ почала використовувати у війні музейні експонати 

Війна в Україні буде битвою між великою кількістю погано навчених російських військ із застарілою технікою та невеликими українськими силами з кращим західним озброєнням та підготовкою, - зазначив Бауер.

Він підкреслив, що наразі злочинна армія РФ розгортає в Україні велику кількість старих радянських танків Т-54, які були розроблені після Другої світової.

Але проблема в тому, що у них, як і раніше, багато Т-54. Так що з точки зору кількості, це проблема, - наголосив Бауер.

Головнокомандувач сил НАТО також зазначив, що Росія вимушена задіяти у війні велику кількість погано навчених строковиків.

Тим часом українські військові зосередилися на якості, використовуючи західні системи озброєння та західну підготовку. Бауер додав, що різницю можна буде відчувати найближчими місяцями.

ЗСУ не втратили жодної позиції у Бахмуті протягом доби 

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, українські військові протягом останньої доби не втратили жодної позиції у Бахмуті на Донеччині.

Як відзначила Маляр, схід залишається епіцентром бойових дій. Ворог зосередив сили на п’яти напрямках одночасно:

  • Бахмутському;

  • Авдіївському;

  • Мар'їнському;

  • Лиманському;

  • Шахтарському.

Водночас на всіх напрямках протягом доби дії ворога були безуспішними.

На Бахмутському напрямку ворог докладає найбільше зусиль. В Бахмут стягнуті вагнерівці з усіх інших напрямків, де вони виконували бойові завдання. На тих напрямках їх замінили військовими регулярної російської армії. Наші воїни міцно тримають оборону Бахмуту та околиць міста. Жодної позиції в Бахмуті за добу не втрачено, - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?