Армія РФ вночі атакувала Україну дронами та ракетами. Що відомо про наслідки
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вночі атакувала Україну дронами та ракетами. Що відомо про наслідки

Армія РФ вночі атакувала Україну дронами та ракетами. Що відомо про наслідки
Джерело:  online.ua

За інформацією представників командування Повітряних сил, під час чергової атаки у ніч на 15 червня злочинна армія РФ випустили по Україні 4 крилаті ракети  повітряного базування Х-101/Х-555 та 20 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131".

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Що відомо про наслідки нічної ворожої атаки по Україні 

Чотирьма літаками стратегічної авіації Ту-95мс здійснено чотири пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря. Одну з ракет вдалося знищити, решта потрапила до промислових об'єктів у Дніпропетровській області.

Іранські "Шахеди" противник запускав із північного та південного напрямів. Усі 20 ударних дронів знищені силами та засобами Повітряних сил у зонах відповідальності повітряних командувань "Південь" та "Схід".

Крім того, знищено ворожий БПЛА оперативно-тактичного рівня, який здійснював повітряну розвідку на східному напрямку.

Зокрема, кілька потужних вибухів пролунали в Одесі. Повідомлялось про роботу ППО.

За даними речника Одеської ОВА Сергія Братчука, російські військові вночі атакували регіон, попередньо, 13 дронами-камікадзе типу "Шахед". Силами ППО було знищено всі повітряні цілі.

У Харкові сили ППО збили кілька дронів-камікадзе.

Вибухи, що харківʼяни чули в ночі, були відпрацюванням нашої ППО по ворожим цілям. Шахеди, що летіли на місто, були збиті на підльоті до Харкова, - зазначив мер міста Ігор Терехов.

У Кривому Розі внаслідок атаки російських військових злочинців зафіксували прильоти на території двох промислових підприємств.

Поранення отримав 38-річний чоловік. Він госпіталізований у стані середньої тяжкості.

На підприємствах виникли пожежі, які рятувальники вже загасили. Є суттєві руйнування виробничих споруд, розбито газопроводи, знищено шиномонтаж та автобус.

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук зазначив, що внаслідок ракетного удару пошкодження отримали два десятки автобусів.

Уламки збитої ракети пошкодили автомобіль.

У небі Дніпропетровської області воїни ПВК "Схід" знищили у небі усі 5 ударних дронів типу "Shahed-131/136".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?