Армія РФ втратила 6000 одиниць техніки і має серйозні проблеми з боєприпасами
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила 6000 одиниць техніки і має серйозні проблеми з боєприпасами

Армія РФ втратила 6000 одиниць техніки і має серйозні проблеми з боєприпасами
Джерело:  online.ua

Представники американського уряду дійшли висновку, що армія РФ втратила 6 тисяч одиниць техніки під час повномасштабної війни в Україні. Окрім того, росіяни використовують боєприпаси в таких масштабах, які не зможуть компенсувати у зв’язку із санкціями Заходу.

Джерело:  The New York Times  з посиланням на звіт уряду США

США підрахували втрати Росії у техніці на фронті

За словами американських експертів, можливості країни-агресорки створювати комплексну високоточну зброю серйозно постраждала від заходів експортного контролю, які обмежують доступ РФ до передових технологій.

Ба більше, санкції стали також причиною дефіциту менш складних технологій – до прикладу, підшипників, що ускладнює виробництво і ремонт танків, літаків, підводних човнів та інших військових систем.

Окрім того, наголошується, що останні 5 місяців Росії не вистачає критично важливих поставок дизельних двигунів, деталей двигунів для вертольотів і літаків, а також її броньованих танків. У країни-агресорки також виникли проблеми з виконанням оборонних замовлень іноземних держав.

Щоб обійти санкції, російські спецслужби отримали наказ "незаконно купувати західні технології і деталі", зазначається у звіті. Росія також шукає поставок із таких країн, як Іран і Північна Корея, які також перебувають під західними санкціями, - йдеться в повідомленні.

Один із інсайдерів видання підтвердив, що команда Байдена шукає інші "вузькі місця" в технологічному процесі, які б ускладнили виробництво військової техніки для РФ – як-от кулькові підшипники та кріплення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?