Армія РФ втратила перевагу у дронах —The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила перевагу у дронах —The Economist

Армія РФ втратила перевагу у дронах —The Economist
Джерело:  online.ua

За словами представників головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, в злочинної армії РФ вже не має трикратної переваги за кількістю тактичних дронів над українськими військовими. 

Джерело:  The Economist

Що відомо про втрату армією РФ переваги у дронах над українськими військовими 

У Росії величезний потенціал протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, тож будь-який український напад потребує ретельного планування. Україна розробила алгоритми, які, здається, працюють. … Близько 35-40% безпілотників долітають якнайближче до цілі. Відгуки про успіх удару збираються через супутники, пристрої стеження, повідомлення у соціальних мережах і місцевих агентів, - йдеться у матеріалі видання.

За інформацією журналістів видання, наразі чимало компаній та організацій займаються виробництвом БпЛА для українських військових.

Всі розвідувальні агентства мають власні програми щодо безпілотників, залучені розробники-фрілансери.

Чимало виробників працюють без значного державного фінансування – коштом благодійників – та прагнуть до розширення виробництва.

Що відомо про найбільш перспективні проєкти українських БпЛА  

Найбільш перспективним вважається проєкт БпЛА Morok, здатний нести на собі вибухівку на відстані у сотні кілометрів.

Ймовірно, саме це БпЛА застосовувались під час атак по дальньому стратегічному бомбардувальнику-ракетоносцю Ту-22М3 у Новгородській області РФ та під час однієї з найсміливіших повітряних місій над контрольованою росіянами територією – удару по військовій базі в глибині Криму.

Однак переважна більшість операцій представляють атаки БпЛА на ворожі склади із паливом.

Координатор безпілотників української військової розвідці України, відомий як "Детектив", наголошує, що з передової дякують за кожен успішний удар безпілотників по ворогу.

Водночас зазначається, що нові блоки радіоелектронної боротьби, встановлені росіянами на танках та інших цінних засобах, зменшують здатність українських безпілотників атакувати найбільш вразливі частини цілі.

Джерело видання в українському генеральному штабі припускає, що будь-які технологічні переваги, якими користувалися українці, завжди були тимчасовими, оскільки обидві сторони на фронті вчаться один в одного, тож так само буде і з перевагою у застосуванні дронів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?