ЗСУ здатні дронами завдавати ударів по стратегічній авіації армії РФ —The Economist
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ здатні дронами завдавати ударів по стратегічній авіації армії РФ —The Economist

ЗСУ здатні дронами завдавати ударів по стратегічній авіації армії РФ —The Economist
Джерело:  online.ua

За інформацією західних аналітиків та журналістів, удару по стратегічному бомбардувальнику-ракетоносцю Ту-22М3 на аеродромі у Новгородській області могло бути завдано новим БпЛА українського виробництва "Морок".

Джерело:  The Economist

Що відомо про здатність України завдавати ударів по стратегічній авіації армії РФ 

Видання посилається на власного журналіста, який спілкувався з координатором програми безпілотників у військовій розвідці України, військовослужбовцем, який має позивний "Детектив".

Ми реагуємо на звернення наших бригад. Вони кажуть нам, що знають, де зберігається російська зброя, але не мають можливості вразити її та просять нас допомогти, - зазначив співрозмовник видання.

Воїн додав, що більша частина їхньої нещодавньої роботи була зосереджена на російських аеродромах, розташованих відносно недалеко від кордонів нашої держави.

Це, "можливо", включало нещодавній удар по стратегічному бомбардувальнику Ту-22М, який базувався поблизу Новгорода, додає він, підморгуючи, - зазначається у матеріалі видання.

Раніше стало відомо, що дальність польоту дрона "Морок" становить до 800 км, і він може нести 40 кг вантажу.

Росія не має ефективних ППО в Криму  

За словами генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна, Росія навіть не має змоги прикрити власний кордон.

Коментуючи нещодавню спецоперацію української розвідки в окупованому Криму, експерт назвав проведену розвідниками операцію дуже складною.

Ясна річ, що повинен був бути певний запас ходу і відхід повинен був бути підготовлений. Тому це дуже серйозна операція, яка готувалася не один день... Це така демонстрація присутності на півострові... По-друге, ми вчергове переконалися, що все, що є у тилу, діряве, - підкреслив Ягун.

За його словами, інформація про широкомасштабну оборону узбережжя - це всього лише розповіді.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?