Армія РФ втратила в Україні десятки новітніх танків Т-90М
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила в Україні десятки новітніх танків Т-90М

Армія РФ втратила в Україні десятки новітніх танків Т-90М
Джерело:  online.ua

За інформацією представника Центру досліджень трофейного озброєння та військової техніки Генштабу Андрія Рудика, злочинна російська армія вже втратила у війні проти України щонайменше 15 власних новітніх танків Т-90М "Прорив".

Джерело: брифінг представника Генштабу

Що відомо про втрату окупантами десятків власних новітніх танків 

Рудик зазначив, що заяви росіян про непереможність і досконалість власних танків Т-90М виявились черговим міфом.

За його словами, втрати у кількості 15 таких танків, це тільки те, що було підтверджено фото та відео доказами.

Цілком ймовірно, що окупанти втратили значно більше одиниць Т-90М. Зараз ворог практично не використовує їх під час ведення бойових дій, - підкреслив Рудик.

Представник Генштабу додав, що перший такий танк було знищено ще у травні минулого року бійцем підрозділу тероборони Харківщини з ручної гармати Carl Gustav.

За словами військового експерта Олександра Коваленка, станом на сьогодні українські військові вже знищили не менше 55 танків Т-90А/С/М "Прорив" і це лише те, що задокументовано, а загалом таких випадків нараховується не менше 85.

РФ через санкції скоротила виробництво Т-90

За словами Рудика, потужні західні санкції перетворили виробництво танка Т-90М з серійного на штучне.

Представник Генштабу підкреслив, що наслідком західних санкцій стало використання мікросхем та чіпів невійськового призначення найрізноманітнішого походження.

Це значно знизило виробничий ресурс електроніки Т-90М, оскільки необхідного імпортозаміщення російський ВПК не має змоги досягти, - зазначив Рудик.

Росія загалом мала на озброєнні лише 100 одиниць такої техніки.

Наразі армія РФ на тлі великих втрат техніки у війні проти України вимушена розконсервовувати старі Т-62 й Т-72.

Не маючи змоги створювати високотехнологічні машини, Росія намагається завалити українських захисників кількістю, а не якістю, - наголосив Рудик.

За його словами, для виробництва нових та ремонту пошкоджених одиниць Т-90М Росія продовжує вигадувати нові інструменти обходу діючих західних та українських санкцій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?