Армія РФ втратила в Україні вже понад 37 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ втратила в Україні вже понад 37 тис військових

Армія РФ втратила в Україні вже понад 37 тис військових
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, втрати кремлівської окупаційної армії від початку повномасштабної війни проти України вже досягли 37 тис 300 військових.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Загальні втрати окупантів від початку війни складають: 

  • особового складу - близько 37 тис 300 (+100) осіб ліквідовано,

  • танків - 1 тис 641 (+3) од,

  • бойових броньованих машин - 3 тис 823 (+8) од,

  • артилерійських систем - 834 (+2) од,

  • РСЗВ - 247 (+0) од,

  • засоби ППО - 108 (+0) од,

  • літаків - 217 (+0) од,

  • гелікоптерів - 188 (+1) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 676 (+2),

  • крилаті ракети - 155 (+0),

  • кораблі /катери - 15 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 2 тис 694 (+7) од,

  • спеціальна техніка - 66 (+0).

У Генштабі зазначають, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська окупаційна армія зазнала в результаті спроб наступу у напрямку Краматорська.

У той же час від вибухів та пожеж потерпает Херсонська область. Зокрема серію потужних вибухів було зафіксовано в районі Чорнобаївки.

На великих територіях області горять поля і ліса. Критична ситуація у громадах Бериславського району, зокрема у селах Калинівської ТГ, Великоолександрівської, Високопілля та Нової Воронцовки.

Напружена ситуація із медикаментами, дефіцит кадрів у лікарнях та освітніх закладах. Через залякування та тиск тисячі профільних спеціалістів вимушені тікати.

На Чернігівщині протягом ночі кремлівські окупанти з мінометів обстрілювали позиції українських військових в районі села Миколаївка.

На Сумщині ворог обстрілював населені пункти у прикордонній смузі. Попередньо − втрат немає. Минулої доби росіяни протягом дня обстрілювали три громади області: Шалигінську, Хотінську, Есманьську.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв населені пункти Зеленодольскої громади Криворізького району.

Протягом ночі окупанти з артилерії обстрілювали Слобідський та Основ’янський райони Харкова. Через обстріли були пошкоджені будинки та освітній заклад. За попередніми даними госпіталізовано дві людини.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

По області протягом доби окупанти завдавали ударів по Чугуївському, Харківському, Богодухівському районах. Горіли житлові будинки, господарчі споруди, відкриті території.

Протягом доби одна людина загинула, одна —поранена, одну особу ушпиталено.

На Донеччині армія РФ випустила 5 ракет по Костянтинівці. Загинула одна людина, 18 отримали поранення.

Один удар — по нещодавно звільненій від росіян Павлівці у Вугледарській громаді. В Авдіївці — більше 10 обстрілів з РСЗВ і ствольної артилерії, всі — по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі.

В Мар'їнці і Красногорівці — обстріли з РСЗВ. В Очеретинській громаді зі Смерчів обстріляний дачний кооператив у Новоселівці Першій. У Світлодарській громаді чотири людини зазнали поранень у Зайцевому.

Один загиблий і один поранений у Переїзному Званівської громади.

Пізно ввечері — три ракетні удари по Часовому Яру, на даний час відомо про 6 загиблих і 5 поранених цивільних. Під завалами — щонайменше три десятки людей. Рятувальна операція триває.

В області відсутнє газопостачання та частково вода і електрика. Населенню рекомендовано евакуюватися.

На Миколаївщині окупанти обстрілюють села Березнегуватськоі громади на лінії розмежування.

Вдень 9 липня — обстріли у Широківській громаді. Влучання були переважно по городах домогосподарств. Постраждало три людини.

Читайте також:

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?