Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 31 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 31 тис військових

Армія РФ вже втратила у війні проти України понад 31 тис військових
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, втрати кремлівської окупаційної армії від початку повномасштабного збройного вторгнення в Україну вже складають 31 тис 360 військовослужбовців вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Загальні втрати окупантів від початку війни складають:

  • Особовий склад - близько 31 тис 360 (+110);

  • Танки - 1 тис 390 (+4);

  • Бойові броньовані машини - 3 тис 416 (+16);

  • Артилерійські системи - 694 (+4);

  • РСЗВ - 207 (+0);

  • Засоби ППО - 96 (+1);

  • Літаки - 212 (+1);

  • Вертольоти - 177 (+1);

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 553 (+2);

  • Крилаті ракети - 125 (+0);

  • Кораблі / катери - 13 (+0);

  • Автомобільна техніка та автоцистерни - 2 тис 405 (+10);

  • Спеціальна техніка - 53 (+0).

У Генштабі ЗСУ зазначають, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська окупаційна армія зазнала в результаті спроб наступу у бік Слов'янська.

У штабі повітряних сил ЗСУ повідомили, що минулої доби ударна авіація відпрацювала по наземних цілях, а протиповітряна оборона знищила два БПЛА "Орлан-10".

Повідомляється, що 6 червня група штурмовиків та бомбардувальників Повітряних сил під прикриттям винищувачів завдала вогневих ударів по окупаційних військах на кількох напрямках.

Було знищено бойові броньовані машини, до двадцяти осіб живої сили противника, уражено логістичні центри та склади із пально-мастильними матеріалами.

Підрозділи протиповітряної оборони знищили два безпілотники "Орлан-10".

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час, за інформацією журналістів "24 каналу" із посиланням на джерела у розвідці, Сили оборони України майже повністю знищили дві елітні бригади окупантів на Донбасі від початку масштабного наступу окупантів на Луганщині та Донеччині.

Зазначається, що наступ окупантів захлинувся через страшенні втрати, адже українські військові знищували ворогів у промислових масштабах.

 Втрати окупантів виглядають ще принизливішими через те, що вони не рухалися величезними колонами, не мали проблем з постачанням та користувалися вогневою підтримкою артилерії та авіації.

За перший місяць війни РФ змогла захопити лише Волноваху, яку окупанти стерли з лиця землі. На всіх інших напрямах загарбники зазнавали неймовірних втрат і не могли просунутися навіть на кількасот метрів.

За даними джерела видання, впродовж перших тижнів війни було знищено разом із технікою повноцінну БТГ зі складу 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської червонопрапорної ордена Суворова бригади з Волгограда. З 900 осіб живими залишилися лише 60.

Саме на тлі катастрофічних втрат саме на Донбасі вперше зафіксували масові відмови йти у бій. Окупанти з 38 гвардійської мотострілецької Вітебської ордена Леніна червонопрапорної ордена Суворова бригади вимагали повернення в РФ вже після кількох бойових зіткнень із ЗСУ.

Цю елітну бригаду розгромили майже повністю. Генерали вирішили виводити її залишки на територію РФ. Після повернення окупанти масово написали рапорти на звільнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?