Армія РФ взимку атакуватиме дронами українську енергетичну інфраструктуру — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ взимку атакуватиме дронами українську енергетичну інфраструктуру — Ігнат

Армія РФ взимку атакуватиме дронами українську енергетичну інфраструктуру — Ігнат
Джерело:  online.ua

Армія РФ взимку атакуватиме саме дронами енергетичну інфраструктуру України. Великої кількості ракет у Росії вже немає. 

Джерело: телемарафон Єдині новини

Армія РФ взимку атакуватиме дронами енергетичну інфраструктуру України

У Повітряних силах вважають, що в осінньо-зимовий період ворог не атакуватиме Україну ракетами так потужно, як минулого року.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Однак українську ППО все одно потрібно посилити, адже дронів у російської армії достатньо.

Ми маємо досвід вже осінньо-зимового періоду застосування ворогом ударних БпЛА та ракет великої кількості. Це "Калібри" і "Х-101", "Х-555". За цей період саме атак на паливно-енергетичний сектор збито приблизно 750 дронів і 750 ракет, — заявив Ігнат, додавши, що йдеться про період з вересня по березень.

Ігнат наголосив, що сьогодні у росіян немає такої кількості ракет, як в минулому році. Запас ракет поповнюється, але він обмежений.

Тому що, бачите, що ті ж ракети "Х-101" чи "Х-555", якими атакували вчора, вони не застосовували місяць. Місяць вони, мабуть, їх десь там виготовляли", — наголосив речник Повітряних Сил.

За даними Генштабу, за словами Ігната, росіяни можуть виготовляти по 100 ракет різних типів на місяць. З них близько половини — ракети для стратегічної авіації.

Я думаю, що Росія більшу ставку буде робити все ж таки на дрони-камікадзе, які дешевші та простіші у виробництві. Але ракети будуть теж виготовлятися і до цього треба теж готуватися. Наше завдання - посилитись якомога більшою кількістю засобів ППО, які нам дають партнери, — підкреслив Ігнат.

Атаки України іранськими дронами посилюються

У ніч на 3 серпня російські війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками з Брянської області РФ

Уночі 3 серпня противник атакував з північного напрямку (Брянська обл.) ударними безпілотниками Shahed-136/131. Усього зафіксовано пуски 15 "шахедів, — кажуть у відомстві.

Бійці протиповітряної оборони збили всі ударні дрони.

Армія РФ вночі 3 серпня піддала Київ вже восьмій поспіль атаці безпілотниками Shahed.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?