Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Слов'янськ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Слов'янськ

Армія РФ жорстко обстріляла Харків та Слов'янськ
Джерело:  online.ua

Вранці, 7 вересня, кремлівська окупаційна армія завдала ракетного удару по Слов'янську на Донеччині та влучила у житлову багатоповерхівку.

Джерело: інформація від керівників ОВА

Наслідки обстрілу Слов'янська та населених пунктів на Донеччині 

Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Слов'янську один з під'їздів будинку був повністю зруйнований. Під завалами можуть перебувати люди.

За словами мера міста Вадима Ляха, ще одна ворожа ракета влучила у будівлю школи № 4.

Склався" під'їзд. Під завалами можуть перебувати люди. Ведуться рятувальні роботи. Кількість постраждалих поки невідома. Від ударної хвилі дісталося і сусіднім будинкам, - зазначив Лях.

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що протягом минулої доби від ворожих обстрілів на Донеччині загинули троє людей, ще двоє мирних жителів отримали поранення.

За 6 вересня росіяни вбили 3 мирних жителів Донбасу: у Георгіївці, Красногорівці та Парасковіївці. Ще 2 людини отримали поранення, - повідомив Кириленко.

Всього з початку повномасштабної війни через російську агресію в Донецькій області загинули 803 людини, ще 2023 мирних жителя отримали поранення. Ці цифри вказані без урахування жертви в Маріуполі і Волновасі.

Наслідки ворожих обстрілів на Харківщині

У ніч на 7 вересня кремлівська армія завдала 2 ракетних удари по Харкову та ще один - по Змієву. Напередодні поранення внаслідок ворожих обстрілів зазнали двоє жителів у Печенігах.

За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти випустили 2 ракети по Немишлянському району Харкова.

Цієї ночі росіяни завдали по Немишлянському району Харкова 2 ракетних удари. Одна з ракет влучила у двоповерхову будівлю, загорілася автомийка, що була поруч, постраждали кафе, крамниці, автомобілі. Друга ракета влучила в землю. Попередньо – без постраждалих. Сьогодні близько 4 години ранку зафіксували 1 ракетний удар у м. Зміїв Чугуївського району, ракета влучила в землю поблизу лікувальної установи. На щастя, ніхто не постраждав, - зазначив Синєгубов.

Протягом минулої доби окупанти обстрілювали населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Харківського та Ізюмського районів області. Є руйнування житлових будинків, господарських споруд, сталися пожежі.

6 вересня внаслідок ракетного удару по смт Печеніги Чугуївського району отримали поранення двоє людей – 45-річний чоловік та 17 річний хлопець.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог продовжує інтенсивно обстрілювати позиції наших військових, ЗСУ завдають ударів у відповідь. Внаслідок успішних дій наших захисників, в тимчасово окупованій Олександрівцівеликих втрат зазнали окупанти з приватних воєнних компаній, - додав керівник Харківської ОВА.

Обстріли Дніпропетровщини

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що протягом ночі кремлівські окупанти обстрілювали з мінометів, важкої артилерії та РСЗВ Нікопольский район та Марганецьку громаду.

Без загиблих і поранених. Масштаби руйнувань з'ясовуються.

Крім того, вночі рятувальники локалізували пожежу на нафтобазі в Кривому Розі, яка сталася після удару російської ракети. Боролися з полум'ям понад 16 годин.

Наслідки ворожих обстрілів на Сумщині 

Керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що протягом дня, 6 вересня, кремлівська армія обстріляла 6 громад в регіоні та випустила понад 140 мін і снарядів.

Зокрема, окупанти із застосуванням САУ вели обстріл по околицях сіл Манухівка та Атинське. Загалом зафіксовано 40 влучань.

Крім того, по Новослобідській громаді вранці було 20 прильотів з артилерії, пошкоджена високовольтна підстанція.

Миропільська громада. 28 мінометних прильотів.

10 парафій з артилерії і 16 прильотів - з міномета було в Білопільській громаді.

Шалигінська громада. Росіяни відкрили вогонь з мінометів, 20 прильотів.

Середино-БУДСЬКА громада, 6 прильотів з міномета.

У Зноб-Новгородській громаді був обстріл з великокаліберного кулемета, близько 30 пострілів.

В Есманській громаді росіяни відкрили вогонь зі стрілецької зброї, близько 40 пострілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?