Армія РФ знищила гуманітарний склад Червоного Хреста в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ знищила гуманітарний склад Червоного Хреста в Одесі

Армія РФ знищила гуманітарний склад Червоного Хреста в Одесі
Джерело:  online.ua

Внаслідок обстрілів під Одесою згоріли склади із гуманітарною допомогою Українського Червоного Хреста, а в Миколаєві – пошкоджено мобільний шпиталь.

Джерело: Червоний Хрест

Росіяни знищили склад Червоного Хреста в Одесі

Повідомляється, що 8 травня внаслідок ракетного удару по Одесі було знищено складське приміщення Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Його площа складала 1000 квадратних метрів. Пожежа повністю знищила усю гуманітарну допомогу, яка знаходилась на складі.

Через це надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України призупинено.

Армія РФ пошкодила шпиталь на Миколаївщині

За повідомленням пресслужби Червоного Хреста, через ракетний обстріл Миколаївської області, що стався 7 травня 2023 року, пошкоджень зазнав мобільний шпиталь Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Внаслідок удару частина медичного обладнання, технічних засобів та меблів, стали непридатними для подальшого використання.
Зазначається, що шпиталь запрацює у звичному режимі, проте вже в іншому місці.

Населення, гуманітарні організації, лікарні – не є мішенню! Напади на співробітників та установи Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права та класифікується як ВОЄННИЙ ЗЛОЧИН! – йдеться у дописі.

Усього з 24 лютого 2022 року пошкоджено чи повністю зруйновано вже 25 будівель Українського Червоного Хреста.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?