Обстріл Яворівського полігону. Колишній КДБіст Косторний передавав координати ЗСУ росіянам
Категорія
Україна
Дата публікації

Обстріл Яворівського полігону. Колишній КДБіст Косторний передавав координати ЗСУ росіянам

Обстріл Яворівського полігону. Колишній КДБіст Косторний передавав координати ЗСУ росіянам
Джерело:  online.ua

У Львові триває судовий процес над 73-річним колишнім КДБістом Олександром Косторним. Його обвинувачують у держзраді за коригування російського вогню по Яворівському полігону внаслідок якого загинуло понад 50 військових.

Джерело: Судовий репортер

У Львові триває суд над Косторним

Під час судового засідання вивчалося листування з особистого комп’ютера Косторного.

Прокурор стверджує, що ці переписки підтверджують антиукраїнську діяльність Косторного, його звʼязки з проросійськи налаштованими діячами і те, що він багато років був активним учасником та організатором різних заходів, які просували в Україні російську ідеологію.

Зокрема, Косторний є керівником «російського товариства імені О. Пушкіна», де у 2017 році провели обшуки.

Косторний протягом багатьох років працював на російську пропагнаду. У 2015 році він допомагав російським ЗМІ створювати пропагандистські матеріали про Україну, листувавшись з журналісткою "Росія-1" Юлією Акчуріною.

У тому ж році 9 травня він відвідав Пагорб Слави у Львові для покладання квітів на могили і надів георгіївську стрічку.

Коротко: з мене зірвали георгіївську стрічку на Пагорбі слави, її топтали, спалили, міліція нічого не робила. Зараз провів зібрання російських організацій Львівщини, є відео. Нацики написали запити до СБУ та МВД про російських сепаратистів у Львові, в неділю намагались організувати захід, - писав він журналістці.

Журналістка йому відповідала:

Алессандро, у нашому ефірі сьогодні будете ви, невеликим фрагментом, але резюмує наш матеріал. В Росії виходимо у звичний час — о 22:50 на Росія-1. Посилання надішлю пізніше. Обіймаю міцно. Передавай вітання Наталі (дружині – ред.).

Що відомо про обстріл Яворівського полігону

13 березня 2022 росіяни завдали ракетного удару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львівській області. Внаслідок удару по казармам, в яких спали солдати, загинула 61 людина і ще 160 зазнали поранень.

У червні 2022 року правоохоронці затримали колишнього працівника КДБ Олександра Косторного за підозрою у коригуванні російського вогню по полігону.

Слідство з’ясувало, що передані дані допомогли російським війська коригувати вогонь по Яворівському полігону.

Косторний не визнає вину і стверджує, що насправді надсилав товаришу карту мисливсько-рибальського господарства «Старичі», де збирає гриби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?