Депутату від ОПЗЖ Волошину загрожує 15 років — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутату від ОПЗЖ Волошину загрожує 15 років — СБУ

Депутату від ОПЗЖ Волошину загрожує 15 років — СБУ
Джерело:  online.ua

Екснардепа Олега Волошина судитимуть за держзраду. Йому загрожує 15 років ув’язнення.

Джерело: Служба безпеки України

Екснардепу від ОПЗЖ Волошину загрожує тюремний срок 15 років

У Службі безпеки повідомили про збір достатньої кількість доказів у справі Олега Волошина, екснардепа ОПЗЖ, який втік з України перед повномасштабним вторгненням РФ.

За повідомленням СБУ, протягом 2020-2021 років Волошин активно сприяв РФ у проведенні масштабної підривної діяльності проти України.

Проти нього до суду скеровано обвинувальний акт за держзраду та нанесення умисного легкого тілесного ушкодження.

У Службі зазначають, ніби Волошин, перебуваючи у лавах партії ОПЗЖ, публічно поширював російські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в Україні.

Також у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені, — повідомляють у відомстві.

Волошин також підозрюється у виправданні діяльності терористичних організацій “ЛДНР”.

Фігурант втік з до Росії ще за декілька днів до повномасштабного вторгнення. Зазначається, що саме там зараз Волошин переховується від покарання.

У СБУ повідомили, що за вищевказані злочини йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Що відомо про екснардепа Волошина

Як повідомлялося раніше, Волошин втік до Росії напередодні 24 лютого.

У березні 2022 року ДБР провела обшуки у нардепів ОПЗЖ, які незаконно перетнули кордон, в результаті чого у Волошина вилучили пістолет.

Проти Волошина запровадили санкції США та Канада.

У 2020 році Волошин з трибуни парламенту заявив, що суверенітет України "відданий повністю зовнішньому управлінню", і що "країна, в якій немає суверенітету, не може відновити суверенітет над українським Кримом". За ці заяви нардепа облили зеленкою.

22 лютого, депутат з забороненої партії ОПЗЖ Олег Волошин, якого підозрюють у держзраді, подав заяву на складання своїх повноважень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?