СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ. Один з них закликав до геноциду українців
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ. Один з них закликав до геноциду українців

СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ. Один з них закликав до геноциду українців
Джерело:  online.ua

Служба безпеки нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів. До її складу входило шість ворожих поплічників.

Джерело: СБУ

СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ

СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ: один з них закликав до геноциду українців та ударів ракетами «Сатана» по західних країнах.

У месенджерах та заборонених соцмережах вони поширювали дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні.

Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з інтернет-ресурсів країни-агресора.

Агенти діяли в Києві та інших містах

У Києві викрито 37-річного мешканця столиці, який у російській соцмережі «Вконтакте» закликав до масових убивств українців.

Також він агітував щодо застосування міжконтинентальних балістичних ракет «Сатана» проти західних країн-партнерів нашої держави.

Крім цього, зловмисник намагався дискредитувати українських військових, у тому числі захисників Азовсталі.

В Одеські області блоковано інформаційно-підривну діяльність мешканки регіону, яка адмініструвала декілька прокремлівських Телеграм-каналів.

На цих ресурсах вона розміщувала публікації із закликами до обстрілів українських міст та поширювала фейки про кількість загиблих оборонців України.
 
На Миколаївщині повідомлено про підозру дружині настоятеля одного із храмів УПЦ (МП). У листуваннях з мешканцями громади жінка схвалювала воєнні злочини окупантів, а також репостила антиукраїнські матеріали росмедіа.

У Харкові кіберфахівці СБУ задокументували злочинну діяльність жительки міста, яка в «Одноклассниках» закликала до співпраці з бойовиками та окупаційною адміністрацією у захоплених районах на сході України.

У Черкаській області викрито двох мешканців регіону, що популяризували учасників окупаційних угруповань РФ та «героїзували» їхні злочини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?