РФ відповідатиме за терор проти України — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ відповідатиме за терор проти України — Зеленський

РФ відповідатиме за терор проти України — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що російські військові злочинці обов'язково відповідатимуть за воєнні злочини в Україні. Голова держави засудив головування Росії в Радбезі ООН.

Джерело: звернення Володимира Зеленського

РФ відповість за військові злочини проти України 

Є новина абсурдна і деструктивна. Сьогодні Росія почала головувати в Раді безпеки ООН. Учора російська армія вбила ще одну українську дитину - 5-місячного хлопчика з Авдіївки... І при цьому Росія головує в Раді безпеки ООН. Складно уявити що-небудь таке, щоб більше доводитиме повне банкрутство міжнародних інституцій, - зазначив президент.

Президент зауважив, що військові злочинці армії РФ вже встигли вчинити всі види терору в Україні.

І також не буде причин, щоб зупинити реформування глобальних інституцій, у тому числі Радбез ООН.

Реформа, яка назріла, щоб держава-терорист і будь-яка інша держава, яка бажає стати терористом, не могла зруйнувати світ. Терористи повинні програти і відповідати за терор, а не головувати будь-де, - підкреслив президент.

Зеленський про нові санкції  

Підписав два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на російську агресію, - зазначив голова держави.

Президент додав, що йдеться про посадовців держави-агресора та її ВПК, зокрема про сотні компаній, а також про колаборантів.

Йдеться про більш ніж 650 нових санкційних осіб. РНБО продовжить цю роботу. І жоден із тих, хто допомагає терористам, працює на них, постачає або виробляє зброю для терору, – жоден не уникне відповідальності, - підкреслив Зеленський.

Глава держави підкреслив, що блокування спільників терору, ізоляція держави-терориста, її поразка і судові процеси – це те, що очікує всіх, хто розпочав і веде війну проти України та міжнародного порядку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?