Україна вимагає скликати Радбез ООН через ядерні погрози Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вимагає скликати Радбез ООН через ядерні погрози Кремля

Україна вимагає скликати Радбез ООН через ядерні погрози Кремля
Джерело:  online.ua

В МЗС України закликали терміново провести засідання Ради безпеки ООН з приводу планів Кремля розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Джерело: сайт МЗС України

Україна вимагає від ООН відреагувати на розміщення РФ ядерної зброї в Білорусі 

В МЗС зазначили, що очікують від США, Великої Британії, Франції, Китаю, як членів Радбезу ООН, недопущення використання ядерної зброї та ризиків відповідних погроз з боку РФ.

Вимагаємо негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН, - йдеться у заяві відомства.

В МЗС також закликали громадян Білорусі не допустити злочинного розміщення ядерної зброї на території їхньої держави всупереч забов'язань відповідно до Угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Представники міністерства зазначають, що розміщення ядерної зброї на території Білорусі зробить її ще більш залежною від агресивної політики Кремля. та матиме катастрофічні наслідки у майбутньому.

Україна закликає всіх членів світового співтовариства довести до злочинного путінського режиму категоричну неприйнятність його чергових ядерних провокацій та вжити рішучі заходи з метою ефективного стримування та запобігання будь-якій можливості застосування державою-агресором ядерної зброї, - підкреслили в МЗС.

У НАТО засудили РФ за розміщення ядерної зброї в Білорусі 

За інформацією The Guardian, у НАТО розкритикували Росію за наміри розмістити на території Білорусі тактичні ядерні комплекси.

НАТО пильнує, і ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не бачили жодних змін у ядерній позиції Росії, які б спонукали нас коригувати нашу власну, - наголосив речник НАТО.

Він також наголосив, що посилання Росії на спільне використання ядерної зброї НАТО є абсолютно оманливим

Союзники по НАТО діють, повністю поважаючи свої міжнародні зобов’язання. Росія постійно порушує свої зобов’язання щодо контролю над озброєннями, нещодавно призупинивши свою участь у Новому договорі СНО, - зазначив речник Альянсу.

За словами міністра оборони Литви Арвідаса Анушаускаса, кремлівський диктатор і військовий злочинець Володимир Путін намагається залякати країни, що підтримують Україну.

Росія робить нові кроки в спробі викликати невдоволення деяких політиків на Заході підтримкою України або залякати країни, які підтримують Україну. Це включає заяву Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі до липня цього року, - зазначив Анушаускас.

Міністр наголосив, що особливої реакції на російську заяву про ядерну зброю бути не повинно.

Не варто відволікатися на крики "що тепер?". Захист країн НАТО від загрози ядерної зброї гарантовано, незалежно від того, чи розміщена ця зброя на захід від наших кордонів (Калінінград), на схід (Білорусь) або на північ (Ленінград), - підкреслив Анушаускас.

Він зазначив, що США теж стримано поставилися до кроку Путіна, заявивши, що "не збираються змінювати жоден зі своїх планів ядерного стримування".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?