Пентагон не бачить ознак готовності РФ застосувати ядерну зброю
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон не бачить ознак готовності РФ застосувати ядерну зброю

Пентагон не бачить ознак готовності РФ застосувати ядерну зброю
Джерело:  online.ua

В Міноборони США заявили, що немає жодних ознак того, що Росія планує використати ядерну зброю після заяви Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Джерело: Reuters

Чи планує Росія застосувати ядерну зброю

25 березня в Пентагоні заявили, що поки не бачать жодних ознак, які могли б свідчити про те, що Росія готується застосувати ядерну зброю. Попри заяву Путіна з оголошенням про розміщення тактичної ядерної зброї Росії на території Білорусі, Міноборони США не побачили в цьому ознак підготовки до тактичного ядерного удару.

Ми не бачили жодних підстав для коригування нашої власної стратегічної ядерної позиції, а також жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю. Ми залишаємося відданими колективній обороні альянсу НАТО, – зазначили там.

Проте все ж в пресслужбі Міноборони США додали, що після заяви Путіна ситуація буде відстежуватися.

Ми бачили повідомлення про оголошення Росії і продовжуватимемо стежити за цією ситуацією, — додали в Міноборони.

Росія збирається розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю

Президент Росії Володимир Путін заявив про передачу Лукашенку одного ОТРК "Іскандер" — потенційних носіїв ядерної зброї. Своє рішення він намагається аргументувати тим, що Велика Британія передасть Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

Російський диктатор запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов’язань за ДСНО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?