Що насправді могли обговорювати Путін і Сі Цзіньпін — версія політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Що насправді могли обговорювати Путін і Сі Цзіньпін — версія політолога

Що насправді могли обговорювати Путін і Сі Цзіньпін — версія політолога
Джерело:  online.ua

21 березня президент Китаю Сі Цзіньпін провів перемовини з російським диктатором Володимиром Путіним. Сторони  заявили про підписання ряду документів про співробітництво та обговорили "українське питання". На переконання Андрія Вігірінського, політики могли обговорювати  ймовірні сценарії завершення війни.

Джерело: "24 Канал"

Політолог назвав можливі теми перемовин Путіна і Сі Цзіньпіна

Політолог припускає, що президенти РФ та Китаю могли обговорити, який формат можливий для лінії розмежування, яка офіційно може бути як один з етапів припинення війни.

Скажімо, які миротворчі сили можуть перебувати на лінії розмежування, – наголошує Андрій Вігірінський.

За його словами, це може стосуватися й того, як з призми міжнародного права чи внутрішніх правил надалі можна легітимізувати результати завершення використання озброєнь чи припинення вогню.

Якщо такі речі обговорювалися з Путіним, то Сі якраз представить ту компромісну позицію, на яку Путін таки готовий піти, щоб війну цю завершити, – пояснив експерт.

На переконання Вігірінського, тут є питання блоковості. Йдеться насамперед про те, чи готовий очільник Кремля погодитися на вступ України в НАТО.

Чому важливо знайти базис

Цілком можливо, як зазначає політолог, президенти РФ та КНР також обговорять питання фінансування й репарацій.

Треба знайти базис для початку переговорів. Він не може знайтися одразу по всьому спектру питань, – зазначає експерт.

Він також звертає увагу на те, що західні ЗМІ активно критикують візит Сі Цзіньпіна до Росії.

Чимало журналістів взагалі пишуть про те, що Зеленським взагалі після такого не повинен спілкуватися з китайським лідером.

За кількістю суб’єктів двостороння телефонна розмова (президентів України та Китаю - ред.) не здатна вирішити, скажімо, саму ситуацію. Але вона може знайти базис, – пояснює політолог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?