Китай продав Росії дронів на мільйони доларів — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай продав Росії дронів на мільйони доларів — NYT

Китай продав Росії дронів на мільйони доларів — NYT
Джерело:  online.ua

Протягом року повномасштабної російсько-української війни Китай встиг продати армії РФ безпілотників та комплектуючих до них на суму понад 12 мільйонів доларів. 

Джерело:  The New York Times

Китай забезпечує РФ дронами у великих масштабах

Про передачу армії РФ китайських дронів журналісти дізналися з даних російської митниці, які отримали від свого інсайдера.

Згідно з даними редакції ЗМІ, поставки складалися з продукції DJI та низки менших компаній і часто здійснювалися через дрібних посередників та експортерів.

Складні канали збуту та нечіткі описи продукції в експортних даних не дають змоги точно встановити, чи є в китайській продукції американські компоненти. Офіційні продажі, ймовірно, є лише частиною більшого потоку технологій через неофіційні канали та інші дружні до Росії країни, такі як Казахстан, Пакистан і Білорусь, - йдеться в повідомленні.

Журналісти звертають увагу на те, що постачання у РФ дронів DJI до Росії продовжується, попри те, що компанія стверджує зворотнє.

Що важливо розуміти, саме продукція компанії DJI становить майже 50% поставок китайських дронів до країни-агресорки.

Чималу частину з них продали через iFlight Technology, дочірню компанію DJI.

Як вдалося дізнатися редакції видання, майже 70 китайських експортерів продали до Росії 26 різних марок китайських безпілотників з моменту вторгнення.

Autel також продавав дрони Росії

До забезпечення армії РФ дронами також приєднався відомий у КНР виробник безпілотників з дочірніми компаніями в США, Німеччині та Італії - Autel.

Згідно з даними журналістів, останню партію ця компанія надіслала країні-агресорці місяць тому.

Що цікаво, на своєму сайті компанія рекламує продажі поліцейським силам США.

Як стверджує представник DJI, керівництво компанії не знайшло жодних записів про прямі продажі до Росії з 16 квітня 2022 року, а також пообіцяла провести розслідування.

У Autel продовжують стверджувати, що їм нічого не відомо про будь-які продажі в Росію й також заговорили про внутрішнє розслідування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?