Китай розізлився через вимогу США не надавати зброю РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай розізлився через вимогу США не надавати зброю РФ

Китай розізлився через вимогу США не надавати зброю РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Китаю Цінь Ган почав публічно обурюватися вимогам офіційного Вашингтона не надавати зброю Росії. Окрім того, китайський дипломат безсоромно порівняв будь-яку можливу військову підтримку Пекіном РФ з продажем зброї США острову Тайвань.

Джерело:  CNN

Китай лютує через вимогу США не надавати зброю РФ

Чому США просять Китай не надавати зброю Росії, в той час як самі продовжують продавати зброю Тайваню? - цинічно поцікавився Цінь Ган.

Окрім того, глава МЗС КНР заявив, що вважає "абсурдним" втручання "американської влади" в питання Тайваню, яке, як він стверджує, є "справою китайського народу".

Жодна інша країна не має права в неї втручатися, - додав китайський дипломат.

Що відомо про конфлікт навколо Тайваню

Влада КНР продовжує називати демократичний Тайвань частиною своєї території, попри те, що ніколи не контролювала його.

Ба більше, президент країни Сі Цзіньпін чимало разів натякав на можливе застосування сили для "возз'єднання" острову з материковою частиною Китаю.

Ми будемо продовжувати працювати з найбільшою щирістю і докладати максимальних зусиль для мирного возз'єднання. Тим часом, ми залишаємо за собою можливість вжити всіх необхідних заходів, - заявив нещодавно глава МЗС КНР.

Що влада Китаю публічно говорить про війну в Україні

Офіційний Пекін продовжує стверджувати, що "Китай не створював кризу, він не є стороною кризи і не надавав зброю жодній зі сторін".

Китай завжди виносить власне судження і приймає рішення щодо цієї позиції незалежно, виходячи з суті питання... Між війною і миром ми обрали мир; між санкціями і діалогом ми обрали діалог; між роздмухуванням полум'я і зниженням температури ми обрали останнє, – цинічно запевняє очільник китайського МЗС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?