Путін аплодує — Україна та США відреагували на "мирний план" Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін аплодує — Україна та США відреагували на "мирний план" Китаю

Путін аплодує — Україна та США відреагували на "мирний план" Китаю
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба та американський лідер Джо Байден прокоментували "мирний план" Китаю щодо російсько-української війни. На переконання президента США, пропозиції офіційного Пекіну вигідні винятково Кремлю. Як стверджує Кулеба, Україна не погоджується мінімум з одним пунктом "мирного плану" КНР.

Джерело:  CNN, "ЄП"

Як Україна відреагувала на "мирний план" Китаю

За словами Дмитра Кулеби, офіційний Київ почав вивчати пропозиції влади КНР щодо закінчення російсько-української війни.

Глава МЗС звернув увагу на те, що вони, як і інші аналогічні ініціативи, повинні обов'язково відповідати ухваленій резолюції Генасамблеї ООН.

Ми бачили фінальну версію плану вчора ввечері. Є певні елементи, з якими ми погоджуємось. Є принаймні один елемент, з яким ми не погоджуємось – про "односторонні санкції". Ми вважаємо, що санкції – важливий інструмент. Та загалом це цікавий документ. Ми його вивчаємо, ми маємо вивчити його від початку до кінця й зробити власні висновки, – зазначив український дипломат.

Окрім того, він зауважив, що офіційний Пекін "виклав власну всебічну позицію щодо цієї війни".

Як США відреагували на "мирний план" Китаю

З коментарем з цього приводу одним з перших виступив очільник Білого дому Джо Байден.

На його думку, запропонований Китаєм "мирний план" буде вигідним винятково диктатору Путіну та Росії.

Якщо Путін аплодує йому, то як це може бути добре? Я не побачив у плані нічого, що вказувало б на те, що реалізація китайського плану була б вигідна комусь, окрім Росії, — озвучив свою позицію Джо Байден.

Американський лідер навіть не допускає думки про те, що КНР може стати посередником у мирних переговорах між Києвом та Москвою.

Ідея про те, що Китай буде вести переговори про результати війни, яка є абсолютно несправедливою для України, просто нераціональна, - наголосив президент США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?