США можуть оприлюднити розвіддані про можливе постачання Китаєм зброї Росії – WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть оприлюднити розвіддані про можливе постачання Китаєм зброї Росії – WSJ

США можуть оприлюднити розвіддані про можливе постачання Китаєм зброї Росії – WSJ
Джерело:  online.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливість розкриття розвідувальних даних, які, на її думку, демонструють, що Китай розглядає можливість постачання озброєння Росії для використання проти України. Ці дані можуть бути оприлюднені найближчим часом.

Джерело: The Wall Street Journal

США може оприлюднити дані розвідки про постачання зброї Китаю до РФ

Як стверджують джерела, в американській розвідці є дані про те, що Пекін обговорює можливість постачання російського озброєння та боєприпасів у рамках своєї широкої стратегії. Однак, поки що неясно, чи були вже укладені будь-які домовленості між Китаєм та Росією.

Якщо ці дані будуть підтверджені, це може вплинути на рішення США щодо Китаю та Росії, які вже давно перебувають у напружених відносинах із Заходом.

За даними співрозмовників WSJ, Китай раніше вів обережну політику щодо Росії, переважно обмежуючись закупівлею нафти. Проте зараз китайські керівники розглядають можливість відмовитися від такого підходу.

Відомо, що Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість публікації розвідувальної інформації про потенційні плани Китаю напередодні засідання Радбезу ООН, яке буде присвячене першій річниці російського вторгнення в Україну.

Співпраця Китаю та Росії

За даними WSJ, ймовірна співпраця між Росією та Китаєм в галузі оборонної промисловості та поставка зброї викликає занепокоєння у США та інших країн, особливо якщо це стосується конфлікту в Україні.

Головний дипломат США Ентоні Блінкен попередив, що Китай нестиме серйозні наслідки, якщо погодиться на постачання зброї Росії для використання у війні.

Раніше постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Китай перейде "червону лінію", якщо погодиться на надання Росії зброї.

Обидві заяви свідчать про стурбованість США можливою співпрацею Росії та Китаю у військовій сфері щодо України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?