Китай таємно поставляє РФ дрони — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай таємно поставляє РФ дрони — WSJ

Китай таємно поставляє РФ дрони — WSJ
Джерело:  online.ua

За інформацією західних журналістів, Китай таємно передає РФ власні дрони виробництва компанії DJI з метою перевірки їхньої ефективності перед ймовірною війною зі США.

Джерело:  The Wall Street Journal

Що відомо про передачу Китаєм дронів РФ 

За інформацією журналістів видання із посиланням на митні документи, які опинились в їхньому розпорядженні, для передачі китайських дронів РФ використовуються фірми-посередники та країни Перської затоки.

При цьому частину дронів Росія отримує від російських дистриб'юторів, які співпрацюють з DJI. Інша частина дронів потрапляє до РФ через Об'єднані Арабські Емірати.

Видання підкреслює, що успішність такої схеми свідчить про слабкість західних санкцій щодо РФ, адже поставки з ОАЕ Москва оплатила через свій державний банк "Сбербанк", що знаходиться під санкціями.

За даними WSJ, така співпраця РФ й Китаю викликає занепокоєння в Міністерстві оборони США. Пентагон вважає, що застосування китайських дронів росіянами в бойових діях з ЗСУ може не тільки посилити можливості окупантів, але і дозволити Пекіну отримувати розвіддані, які не призначені для Китаю.

У цьому контексті Пентагон побоюється, що інформація про ефективність дронів на полі бою може підвищити готовність Пекіна до війни з США.

При цьому під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки головний радник лідера Китаю Сі Цзіньпіна Ван I вперше визнав розв'язану Кремлем злочинну війну проти України.

Ця війна не може продовжуватися, - заявив головний радник китайського лідера.

За його словами, позиція Китаю полягає в тому, щоб поважати територіальну цілісність і суверенітет усіх країн. Він також додав, що Пекін продовжуватиме працювати заради миру.

Ми, звичайно, можемо продовжувати вигукувати свою позицію на міжнародних конференціях, подібних до цієї, але я пропоную, щоб ми також почали мислити спокійно, особливо для моїх друзів у Європі... Нам потрібно подумати про те, яких зусиль ми можемо докласти, щоб покласти край цій війні, - підкреслив Ван I.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?