Китай надає РФ технології для ведення війни проти України — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай надає РФ технології для ведення війни проти України — WSJ

Китай надає РФ технології для ведення війни проти України — WSJ
Джерело:  online.ua

Американські журналісти дійшли висновку, що влада Китаю надає армії РФ технології, необхідні для ведення війни проти України, попри міжнародні санкції і експортний контроль. Команда видання The Wall Street Journal зазначає, що про це вона дізналася, здійснивши огляд російських митних даних.

Джерело:  The Wall Street Journal

РФ обходить санкції не лише завдяки Китаю

Незважаючи на те, що РФ має змогу виробляти більшу частину своїх основних військових потреб всередині країни, офіційна Москва все одно не відмовляється від імпорту технологій подвійного призначення. Насамперед йдеться про напівпровідники, які є важливими для сучасної війни.

Західні лідері були переконані в тому, що їм вдасть знищити військову машину Кремля, й націлили свої санкці на експорт до країни-агресорки комп'ютерних чипів, інфрачервоних камер і радіолокаційного обладнання.

Але митні та корпоративні записи показують, що Росія все ще може імпортувати ці технології через країни, які не приєдналися до зусиль США, спрямованих на те, щоб відрізати Москву від світових ринків. Багато експортно-контрольованої продукції все ще йде через такі країни, як Туреччина і Об'єднані Арабські Емірати, уряди яких західні чиновники звинувачують у нехтуванні санкціями і контролем, - йдеться в матеріалі.

Китай допомагає РФ вести війну проти України

За словами журналістів, митні записи підтверджують той факт, що державні оборонні компанії Китаю надають навігаційне обладнання, технології глушіння і деталі винищувачів російським державним оборонним компаніям, які опинилися під санкційним ударом.

Це лише деякі з десятків тисяч партій товарів подвійного призначення - продуктів, які мають як комерційне, так і військове застосування - які Росія імпортувала після свого вторгнення минулого року, - наголошують журналісти.

Речник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пенгю назвав розслідування видання "спекулятивним та роздутим".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?