Ми відповімо. Байден пригрозив Китаю через зв'язки Пекіна з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми відповімо. Байден пригрозив Китаю через зв'язки Пекіна з Кремлем

Ми відповімо. Байден пригрозив Китаю через зв'язки Пекіна з Кремлем
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден публічно попередив, що США "відреагують", якщо Китай вирішить постачати Росії летальну зброю для війни проти України.

Джерело: ABC News

Байден пообіцяв відповідь на допомогу Китаю Росії

Ми відповімо, — пригрозив офіційному Пекіну очільник Білого дому.

За словами Джо Байдена, його команда обов'язкового відреагує в разі постачання летальної зброї Китаєм Росії, проте "не очікує", що влада КНР наважиться на такий крок, проігнорувавши попередження Вашингтона.

Я не очікую… великої ініціативи з боку Китаю щодо надання зброї Росії... Це була б та сама межа... Іншими словами, ми запровадили жорсткі санкції проти будь-кого, хто це зробив (передав Росії зброю – ред.), - нагадав американський лідер.

Що відомо про можливе надання Китаєм летальної зброї Росії

19 лютого очільник Держдепу США Ентоні Блінкен підтвердив чутки про те, що влада КНР уже обговорює можливість надання Російській Федерації летальної військової допомоги, яку країна-агресорка може використати у війні проти України.

Ми вкрай стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання летальної підтримки Росії в її агресії проти України. І я чітко заявив, що це призведе до серйозних наслідків, зокрема в наших відносинах. Про це говорив і президент Байден під час своїх кількох зустрічей із Сі Цзіньпіном, - розповів американський дипломат.

Окрім того, повідомлялося, що команда Джо Байдена уже висловила занепокоєння владі Китаю через наявні у Вашингтона докази того, що китайські компанії продавали нелетальне обладнання країні-агресорці для використання в Україні – зокрема бронежилети й каски.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?