Китай уже розглядає сценарії захоплення територій РФ – Asian Times
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай уже розглядає сценарії захоплення територій РФ – Asian Times

Китай уже розглядає сценарії захоплення територій РФ – Asian Times
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що нещодавно у Китаї опублікували нову карту світу. На ній території країни, які колись окупувала Російська імперія, знову отримали колишні китайські назви.

Джерело: Asian Times

Як Китай ставиться до війни РФ проти України

Що важливо розуміти, цього ж місяця, у першу річницю повномасштабної російсько-української війни, МЗС КНР оприлюднило заяву з 12 пунктів, в якій закликало Москву та Київ припинити вогонь і розпочати діалог для вирішення конфлікту політичним шляхом.

Документ не виходить за межі узагальненої тези про те, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність усіх країн повинні бути захищені відповідно до міжнародного права, включаючи Статут ООН. Проте в ньому таки не міститься чіткої відповіді на питання, чи повинна Москва вивести свої війська з Донбасу вже зараз, - зазначає редакція видання.

Китай може спробувати повернути свої втрачені території

Як уже згадувалося раніше, 14 лютого Міністерство природних ресурсів КНР оприлюднило нову версію своєї карти світу, яка передбачає повернення використання китайських назв 8 міст і територій, окупованих Російською імперією наприкінці 19-го і на початку 20-го століть.

На новій китайській карті можна побачити, що:

  • Владивосток знову називається Хайшенвай, що означає "Морська огіркова бухта",

  • острів Сахалін – Куєдао,

  • хребет Становий знову отримав китайську назву "Зовнішній хребет Сін'ань".

Окрім того, оглядач У Ханцзун 20 лютого нагадав китайському народу про те, що в рамках нерівноправних договорів з кінця 19-го сторіччя КНР втратила аж 1,7 мільйона квадратних кілометрів території - всі вони відійшли Росії. Йдеться про:

  • ті території, що зараз називаються російським Далекосхідним регіоном,

  • Монголію,

  • деякі райони сучасного Киргизстану і Казахстану.

На переконання оглядача, повторне використання китайських назв міст Далекого Сходу нагадує китайському народу про його бажання повернути захоплені Росією території.

Читайте також:

  • Путін аплодує — Україна та США відреагували на "мирний план" Китаю

  • Ми відповімо. Байден пригрозив Китаю через зв’язки Пекіна з Кремлем

  • Китай закликає до переговорів і зняття санкцій з Росії – CNN

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?