Сі Цзіньпін публічно звинуватив США у "придушенні Китаю"
Категорія
Світ
Дата публікації

Сі Цзіньпін публічно звинуватив США у "придушенні Китаю"

Сі Цзіньпін публічно звинуватив США у "придушенні Китаю"
Джерело:  online.ua

Китайський лідер Сі Цзіньпін накинувся із публічними звинуваченнями на владу США. Він цинічно бреше, що Білий дім організував "кампанію з придушення Китаю". З такою заявою глава КНР виступив під час сесії Всекитайських зборів народних представників.

Джерело: The Wall Street Journal

Сі Цзіньпін різко розкритикував офіційний Вашингтон

Західні країни на чолі зі США чинять проти нас всебічне стримування, оточення і придушення, що створює безпрецедентно серйозні виклики для розвитку нашої країни,— стверджує президент КРН.

Редакція видання звертає увагу на те, що раніше Сі Цзіньпін ніколи не виступав із публічною та прямою критикою американської влади.

Звинувативши Вашингтон у термінах холодної війни, китайський лідер, цілком можливо, вирішив використати націоналістичну риторику, притаманну чиновникам нижчого рангу та державним китайським медіа, - припускають журналісти.

На переконання редакції видання, своїми гучними звинуваченнями президент КНР намагається перекласти на Захід провину за власну політику, яка вдарила по економіці його країни.

Що важливо розуміти, насамперед мовиться про жорсткі заходи боротьби з пандемією коронавірусу, а також тиск на технологічні компанії.

Що відомо про конфлікт Китаю та США

Відносини офіційних Вашингтона та Пекіну почали стрімко погіршуватися після того, як стало відомо, що влада КНР допомагає Кремлю у війні проти України.

Окрім того, Сі Цзіньпін ніколи не засуджував диктатора Володимира Путіна за напад на нашу країну, не вводив санкції проти Російської Федерації, а також завжди публічно звинувачував у розв'язанні війни НАТО.

Нещодавно також стало відомо, що Штати почали збирати коаліцію з найближчих партнерів для запровадження санкцій проти Китаю у разі військової допомоги Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?