Армія РФ знизила темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна —експерти
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ знизила темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна —експерти

Армія РФ знизила темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна —експерти
Джерело:  online.ua

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що останнім часом росіяни знизили темпи наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна

Джерело: ISW

Армія РФ знизила темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна

У звіті вказують, що українські оборонці продовжили наступальні операції під Бахмутом і на заході Запорізької області 28 вересня.

Крім того, за спостереженням аналітиків, останніми днями російські війська знизили темпи своїх локальних наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Російські та українські офіційні особи все частіше повідомляють про меншу кількість російських наземних атак на Куп'янському та Лиманському напрямках, що свідчить про те, що український контрнаступ відволікає російські сили від лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та значно послаблює російські наступальні зусилля на цій лінії.

За попередньою оцінкою ISW, російські наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна мали на меті притиснути українські війська до цієї лінії та відволікти їх від більш важливих ділянок фронту.

Проте російська авіація стає все більш активною в Харківській, Луганській і Херсонській областях і, очевидно, менш активною в районах західної частини Запорізької області, де українські війська проводять контрнаступальні операції.

Протягом останнього тижня російські війська все частіше завдавали авіаударів по цілях на західному (правому) березі Херсонської області та по тилових українських наземних лініях зв'язку на Куп'янському напрямку.

Російська авіація продовжує завдавати ударів по тилових українських районах на сході Запорізької області, хоча згадки про те, що вона відбиває українські атаки в прифронтових районах, стали менш регулярними в російських повідомленнях, ніж на початку контрнаступу.

Ситуація біля Куп’янська 

Біля Куп’янська РФ проводить локальні операції, які не можна назвати кампанією чи наступальною операцією.

Вони досягли певного успіху кілька місяців тому, але після цього їх зупинили на певних лініях оборони, і з тих пір нічого не відбувається. Усе, що вони мають, уже кинули у вогонь.

Начальник ГУР каже, що зараз весь кістяк російських ВДВ стоїть в обороні і намагається стримати рух українських наступальних угруповань на півдні.

До цього там були підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади РФ . Ця бригада була повністю розгромлена, повністю розгромлена, а тепер вони відійшли, замінили їх десантними військами.

Читайте також:

  • Коли у РФ остаточно закінчиться зброя — прогноз Буданова

  • Буданов закликав українців не розраховувати на парад ЗСУ у Москві

  • Буданов окреслив терміни знищення сухопутного коридору РФ з Кримом

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?