Армія США потрапила під новий ракетний удар на Близькому Сході
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія США потрапила під новий ракетний удар на Близькому Сході

Армія США потрапила під новий ракетний удар на Близькому Сході
Джерело:  online.ua

Військовий контингент Сполучених Штатів, який розташований на території Іраку, потрапив під новий ракетний удар. Внаслідок ворожої терористичної провокації підрозділи американської армії зазнали втрат — разом з персоналом цивільних підрядників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву штабу та медіа.

За офіційними даними американської сторони, інцидент стався у ніч на вівторок, 16 лютого, у столиці Курдського автономного району Ербіле. Він знаходиться на півночі Іраку.

“Первинна інформація, що сьогодні ввечері по військах коаліції в Ербілі був відкритий неприцільний вогонь. Був убитий 1 цивільний підрядник, 5 цивільних підрядників поранені та 1 військовослужбовець США поранений. Додаткова інформація буде пізніше”, - наголосив у Twitter полковник Вейн Маротто, речник міжнародної операції коаліційних сил “Непохитна рішучість”.

Згідно з інформацією курдського міністерства внутрішніх справ, близько 21:30 у понеділок за місцевим часом в напрямку Ербілю спрямували ракети. Принаймні три з них поцілили неподалік від міжнародного аеропорту, неподалік від якого спалахнула пожежа.

Сили коаліції, до якої входять військовослужбовці США, займають базу, що знаходиться неподалік від згаданого цивільного аеропорту.

Відповідальність за такий випад вже взяло на себе угрупування “Сарая Аулія аль-Дам”. Її представники нібито стверджують, що атака спрямована проти “американської окупації в Іраку”.

Цей інцидент не перший у своєму роді. Американські сили майже регулярно потрапляють під різноманітні ракетні атаки на території Іраку.

Як повідомляв oNLINE.UA, на міжнародній арені спалахнув новий гучний скандал після того, як стало офіційно відомо, що ввечері 20 грудня у Багдаді ракетами "Катюша" обстріляли американське посольство.
Згідно з останніми даними, поблизу дипломатичного відомства впали щонайменше три ракети, а ще дві потрапили в довколишні житлові квартали. Як стверджують місцеві журналісти, по посольству Штатів невідомі випустили ракети з установок залпового вогню типу "Катюша".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?