Армія Вірменії поставила ультиматум прем'єру — той назвав військових бунтівниками
Категорія
Світ
Дата публікації

Армія Вірменії поставила ультиматум прем'єру — той назвав військових бунтівниками

Армія Вірменії поставила ультиматум прем'єру — той назвав військових бунтівниками
Джерело:  online.ua

Уряд Вірменії зіткнувся з політичними катаклізмами після того, як завершилося приголомшливою для вірменів поразкою протистояння в Нагірному Карабасі. Прем’єр-міністр Нікол Пашинян у лютому звільнив заступника начальника Генштабу вірменських Збройних сил, на що військо відреагувало ультиматумом про відставку політика. Той натомість закликав прихильників виходити на вулиці, а військовослужбовців назвав заколотниками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Meduza.

“Прем'єр-міністр і уряд Вірменії відтепер не в змозі приймати адекватні рішення в цій кризовій і доленосною для вірменського народу ситуації. Збройні сили Вірменії довгий час терпляче виносили “нападки”, спрямовані на дискредитацію Збройних сил чинною владою, однак все має свої межі. Збройні сили Вірменії з честю виконали свій обов'язок, билися пліч-о-пліч зі своїм народом проти ворога”, - говориться у заяві-ультиматумі.

Генштаб назвав необґрунтованим рішення про звільнення згаданого посадовця. Командувачі вимагають негайної відставки Пашиняна та застерігають від застосування сили “проти народу, діти якого загинули, захищаючи Батьківщину та Арцах (вірменське найменування Карабаху - ONLINE.UA)”.

Своєю чергою із заявою виступив Пашинян.

“Розцінюю заяву Генштабу як спробу військового перевороту. Запрошую всіх наших прихильників на площу Республіки прямо зараз. Скоро я вийду в ефір для громадськості”, - оголосив голова уряду.

Також одразу після оголошення вимог з боку Генштабу Пашинян відсторонив від посади його начальника Оніка Гаспаряна. До будівлі уряду вже прибули спікер вірменського парламенту Арарат Мірзоян і віцеспікер Ален Симонян.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган і президент Росії Володимир Путін провели невідкладні переговори з питання Нагірного Карабаху, за територію якого воюють Азербайджан і Вірменія. Путін, який надає допомогу Єревану, розповів Ердогану, який підтримує офіційний Баку, про свою нову угоду з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і прем’єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?