Армії РФ наказали знищити системи HIMARS в ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Армії РФ наказали знищити системи HIMARS в ЗСУ

Армії РФ наказали знищити системи HIMARS в ЗСУ
Джерело:  online.ua

Керівник кремлівського військового відомства Сергій Шойгу наказав окупаційній армії РФ знищити РСЗВ HIMARS, передані ЗСУ західними партнерами.

Джерело: сайт Міноборони РФ

Окупанти бояться HIMARS на озброєнні ЗСУ, як вогню

В Міноборони РФ повідомили, що Шойгу дав наказ командувачу російського угруповання військ" Схід " в Україні спробувати знайти далекобійні системи ЗСУ, які ефективно знищують російські склади.

Згідно з повідомленням, дано вказівку на"пріоритетне ураження ракетних і артилерійських засобів великої дальності противника".

Військове відомство РФ також вперше офіційно назвало ім'я командувача російської групи військ" Схід " в Україні, це генерал-лейтенант Рустам Мурадов. З 2018 року він був заступником командувача військами Південного військового округу, а з листопада 2020 по вересень 2021 року командував російським "миротворчим" контингентом в Нагірному Карабасі.

У той же час за інформацією представників Оперативного командування "Південь", авіація ЗСУ двічі завдавала ударів по позиціях кремлівської окупаційної армії на Херсонщині.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У Миколаївській області було знищено склади боєприпасів.

Зазначається, що українська авіація завдала ударів в районі Благодатного і Давидова Броду.

За підсумками доби і роботи підрозділів ЗСУ, втрати РФ на півдні становлять:

  • 36 окупантів;

  • 2 самохідних зенітних ракетно-гарматних комплекси "Панцир";

  • 3 машини зв'язку стратегічної та оперативної станції;

  • 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки;

  • 2 склади боєприпасів.

Також повідомляється, що ворог продовжує облаштувати оборонні рубежі. У веденні бойових дій обмежений через деморалізацію особового складу, проблеми з логістикою та роботи ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ.

Двічі ворог намагався завдати авіаційного удару по звільнених територіях на півночі Херсона. Атакувавши наші позиції, негайно відступив під натиском вогневої поразки у відповідь, - повідомляють в ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?