Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Вуглегірську ТЕС та обстріли Нікополя і Миколаєва
Категорія
Україна
Дата публікації

Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Вуглегірську ТЕС та обстріли Нікополя і Миколаєва

Головне за ніч: відбиття атаки армії РФ на Вуглегірську ТЕС та обстріли Нікополя і Миколаєва
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові успішно відбили спроби наступу армії РФ у напрямку Бахмута, Кам'янки, Новомихайлівки та Вугледару.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти провалюють наступ на Донбасі 

На Харківщини кремлівська окупаційна армія намагається не допустити просування ЗСУ у бік державного кордону. Протягом ночі військові РФ обстрілювали Харків Дергачі, Печеніги, Прудянку, Руські Тишки, Коробочкине та завдали авіаударів в районах Верхнього Салтова та Рубіжного.

В районі Слов'янська окупанти обстрілювали з артилерії позиції ЗСУ в районі населених пунктів Новомиколаївка, Дібрівне, Костянтинівка, Богородичне, Мазанівка, Курулька, Чепіль, Вірнопілля, Нова Дмитрівка та завдавали авіаударів по позиціях українських військових поблизу Богородичного.

На Донеччині тривають ворожі обстріли в районах Донецького, Сіверського, Верхньокам'янського, Григорівки, Івано-Дар'ївки, Спірного та інших населених пунктів.

 Ворог намагається вести штурмові дії недалеко від Григорівки, бої тривають. Штурмові дії в районах населених пунктів Верхньокам'яне, Спірне та Серебрянка українські захисники успішно відбили.

В районі Бахмуту окупанти обстрілюють позиції ЗСУ поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Травневого та території Вуглегірської ТЕС.

Ворог вів штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір'я та Вуглегірської ТЕС, успіху не мав, відійшов. Завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали позиції українських військ з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Красногорівка, Новомихайлівка, Кам'янське, Малі Щербаки. Завдали авіаударів неподалік від Новоданилівки та Новоандріївки. Всі спроби ворожих штурмів у районах населених пунктів Кам'янка, Новомихайлівка та Вугледар українські воїни звели нанівець. Загарбники з втратами відійшли.

Противник залучив засоби радіоелектронної боротьби для придушення каналів супутникового зв'язку.

На Південнобузькому напрямку тривають обопільні обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Ворог завдав авіаударів біля Потемкиного. Для виявлення змін у положенні ЗСУ та коригування вогню вів повітряну розвідку БПЛА.

Наслідки обстрілів окупантів по Нікополю та Миколаєву

Протягом ночі кремлівська окупаційна армія випустила по житловим кварталам Нікополя на Дніпропетровщині з РСЗВ понад 60 снарядів.

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, внаслідок обстрілу поранення отримала одна людина. Це 75-річна жінка. Вона перебуває в лікарні.

Фото - facebook.com/MNS.GOV.UA

Через обстріли руйнувань зазнали десятки приватних житлових будинків. Пошкоджено водопровід та газопровід на одній з вулиць. Зачепило лікарню, промислове та енергетичне підприємства, порт.

У той же час мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив про серію вибухів у місті протягом ночі.

Всього прогриміло близько десяти вибухів. Жителів просять залишатися в укриттях.

У Миколаєві пролунало близько 10 потужних вибухів. Повітряна тривога триває. Не ігноруйте правила безпеки, - закликав Сєнкевич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?