У міністрів G20 з'явилися розбіжності під час обговорення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У міністрів G20 з'явилися розбіжності під час обговорення війни в Україні

У міністрів G20 з'явилися розбіжності під час обговорення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Під час дводенної зустрічі в Індонезії міністри фінансів G20 змогли досягти консенсусу з низки питань, насамперед йдеться про глобальну продовольчу безпеку, однак не дійшли згоди щодо війни Росії в Україні.

Джерело:  Reuters

Міністри G20 не узгодили спільну позицію щодо війни в Україні

За словами очільниці Міністерства фінансів США Джанет Єллен, розбіжності завадили її колегам і головам центральних банків оприлюднити офіційне комюніке, однак Група двадцяти визнала необхідність вирішення проблеми продовольчої безпеки, яка продовжує загострюватися.

Лідери Великої двадцятки ввели потужні санкції проти Росії, звинувативши країну-агресорку у воєнних злочинах в Україні. Інші країни G20, включаючи Китай, Індію та Південну Африку, були більш стриманими у своїй реакції.

Це складний час, тому що Росія є частиною G20 і не погоджується з нами щодо того, як характеризувати війну, — наголосила Джанет Єллен.

Варто звернути увагу на те, що високопоставлені західні посадовці, включаючи Йеллен і міністра фінансів Канади Христю Фріланд, публічно засудили війну та розкритикували російських чиновників за величезні економічні наслідки, які вона спровокувала.

Джанет Єллен (фото - flickr)

Що важливо розуміти, очільник центрального банку Індонезії Перрі Варджійо закликав країни-члени залишатися зосередженими на цілях глобального економічного відновлення, оскільки вторгнення Росії затьмарює послідовні раунди багатосторонніх переговорів.

На переконання іноземних аналітиків, неможливість домовитися про комюніке демонструє слабкість колись могучої Великої двадцятки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?