Асамблея Франції виступила за створення спецтрибуналу щодо агресії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Асамблея Франції виступила за створення спецтрибуналу щодо агресії РФ

Асамблея Франції виступила за створення спецтрибуналу щодо агресії РФ
Джерело:  online.ua

Національна асамблея Франції прийняла резолюцію на підтримку України і виступила за створення спеціального трибуналу для розслідування та покарання за злочини скоєними військами та владою Російської Федерації.

Джерело: Facebook голови української делегації у ПАРЄ Марії Мезенцевої

Асамблея Франції закликає створити спецтрибунал для РФ

Асамблея Французької Республіки резолюцією найрішучішим чином засуджує брутальний, невиправданий і незаконний напад, здійснений Російською Федерацією проти українського народу, і злочин агресії, вчинений проти України. Засуджує воєнні злочини, а саме злочини проти людяності, вчинені Російською Федерацією проти України, українського цивільного населення та українських військовополонених, - написала Мезенцева.

За її словами, французький парламент вітає створення Францією фонду у розмірі 100 мільйонів євро для сприяння закупівлі військового обладнання Україною та просить Уряд посилити його, якщо цього вимагатимуть обставини.

Голови української делегації у ПАРЄ також заявила, що резолюція закликає Євросоюз та його держави-члени продовжувати повністю підтримувати Міжнародний кримінальний суд у його роботі з розслідування будь-яких можливих воєнних злочинів або злочинів проти людяності, скоєних на території України з самого початку російської агресії.

Винуватці таких злочинів можуть розглядатися Міжнародним кримінальним судом або, якщо необхідно, спеціальним трибуналом після закінчення конфлікту, – наголошує Мезенцева.

Вона також додала, резолюцією підтримано рішення уряду Французької Республіки розгорнути слідчих Французької національної жандармерії в регіоні Ізюму Харківської області і запрошує його продовжувати активно підтримувати збір, а також збереження доказів воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Нагдаємо, 20 жовтня офіційно стало відомо, що нижня палата парламенту Нідерландів підтримала резолюцію із закликом створити в Гаазі спеціальний трибунал для суду над російським диктатором Володимиром Путіним та іншими причетними до воєнних злочинів в Україні.

Як вважають представники цієї політичної сили, Гаага – це логічний вибір для створення спецтрибуналу щодо Росії, оскільки тут уже розташований Міжнародний кримінальний суд і працювали попередні трибунали щодо воєнних злочинів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?