Армія РФ на межі поразки в Україні і змушена використовувати іранську зброю
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ на межі поразки в Україні і змушена використовувати іранську зброю

Армія РФ на  межі поразки в Україні і змушена використовувати іранську зброю
Джерело:  online.ua

Західні аналітики зазначають, що використання кремлівською армією іранських безпілотників та спроба замовити в Тегерану ракети свідчить про вразливість та слабкість Москви, яка напевно вже використала більшість власного озброєння у війні проти України. 

Джерело:   The Guardian

Кремль використав у війні проти України більшу частину власного озброєння

При цьому фінансові збитки, завдані Україні атаками безпілотників кремлівської армії, значно перевищують витрати Росії.

Росія програє цю війну. Якщо вони замовляють безпілотники в Ірані, значить, у них немає власної зброї, - зазначає  виконавчий директор компанії Molfar Артем Старосек.

Враховуючи, що ціна іранських дронів Shahed-136 становить від 20 до 50 тисяч євро за кожен "шахед", загальна вартість невдалих атак безпілотників на Україну, завданих Росії останніми тижнями, оцінюється військовими аналітиками Molfar в 11,66 млн доларів і 17,9 млн доларів.

Україна розгорнула безліч озброєнь для знищення безпілотників, у тому числі винищувачі МіГ-29, крилаті ракети С-300, системи наземної оборони Nasams та стрілецьку зброю.

Орієнтовна вартість для України становить понад 28,14 млн. доларів. Дані включають дрони, запущені в період з 13 вересня до 17 жовтня.

Це наголошує на низьких фінансових витратах Росії на атаки безпілотників, які продовжують сіяти терор в Україні, вбиваючи мирних жителів і завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі країни, - зазначають журналісти видання.

Видання наводить статистику, згідно з якою всього за останній місяць сили ППО збили 161 безпілотник Shahed-136, один більший Shahed-129 і чотири ще більші безпілотні ударні апарати, відомі як Mohajer-6.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?