Кремлівська армія перекидає в Україну озброєння та підрозділи з Сирії
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремлівська армія перекидає в Україну озброєння та підрозділи з Сирії

Кремлівська армія перекидає в Україну озброєння та підрозділи з Сирії
Джерело:  online.ua

Кремлівська армія перекинула в Україну понад тисячу військових з Сирії, а також ППО С-300 для завдання ударів по цивільній інфраструктурі.

Джерело:   The New York Times

Кремль перекидає в Україну всі наявні військові резерви

Росія нещодавно передислокувала критично важливу військову техніку і війська з Сирії, за словами трьох високопоставлених чиновників з Близького Сходу, підкресливши, як її невпевнене вторгнення в Україну підірвало вплив Москви в інших країнах, і усунувши одну з декількох перешкод на шляху ізраїльської підтримки України, - зазначається у матеріалі видання.

За інформацією від високопосадових обізнаних джерел на Близькому Сході, РФ перекинула в Україну з Сирії приблизно 2 батальйони, або від 1 тис 200 до 1 тис 600 солдатів.

Однак інші співрозмовники журналістів видання вважають, що кількість перекинутих з Сирії до України кремлівських військових може бути набагато більшою.

При цьому джерела погодилися з тим, що кількість бойових частин РФ в Сирії було скорочено.

Така передислокація техніки і військ відобразилася і на Ізраїлі. Повідомляється, що після початку війни в Україні російське військове командування приділяє набагато менше уваги угрупованню в Сирії. Так, Росія стала менше займатися військовою координацією з ізраїльтянами.

Видання пише, що хоча контроль над С-300 так і не був переданий сирійському уряду, ризик того, що він може бути використаний проти ізраїльських літаків, був основною причиною, через яку Ізраїль відхиляв українські запити на військову техніку з початку російського вторгнення в лютому.

За словами трьох офіційних осіб, Росія в даний час вивела систему С-300 з Сирії, щоб підтримати своє вторгнення в Україну, зменшивши вплив Росії на Ізраїль в Сирії і змінивши погляди Ізраїлю на Україну, - зазначається у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?