Мобілізація остаточно підірвала економіку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Мобілізація остаточно підірвала економіку РФ

Мобілізація остаточно підірвала економіку РФ
Джерело:  online.ua

Аналітики Центробанку РФ визнають, що оголошена Кремлем мобілізація остаточно підірвала російську економіку та змусила тисячі громадян тікати з країни. 

Джерело:  Bloomberg

Кремлівська мобілізація остаточно підірвала економіку РФ 

Зазначається, що мобілізація, зокрема, підірвала довіру споживачів та ділову активність та продовжить чинити тиск на економіку упродовж найближчих місяців.

У вересні відновлення економічної активності зупинилося, і до кінця місяця тенденція почала трохи погіршуватися, - зазначають фахівці з дослідницького відділу Центробанку РФ.

"Часткова мобілізація", перша з часів Другої світової війни, викликала втечу з країни понад 350 тисяч росіян. Згідно зі звітом, заклик посилив і без того гостру нестачу робочої сили і "негативно вплинув на довіру споживачів та бізнесу".

Зміна споживчих настроїв на тлі зростаючої невизначеності може тимчасово стримати відновлення споживання на початку четвертого кварталу. Скорочення робочої сили після часткової мобілізації може ускладнити зусилля компаній щодо усунення обмежень з боку пропозиції та обмежити загальну тенденцію економічної активності у найближчі місяці, - зазначається у звіті Центробанку РФ.

Документ підготовлено аналітичним відділом банку, висновки якого не завжди збігаються з офіційною позицією регулятора. Очікується, що центральний банк опублікує оновлений прогноз економічного спаду цього року на засіданні щодо встановлення ставок наступного тижня.

У звіті також зазначено інші економічні наслідки путінського вторгнення в Україну, зазначивши, що вплив санкцій США та Європи на нафтовий та високотехнологічний сектори ще не відчуваються.

У ньому також йдеться, що втеча іноземних компаній з російського ринку після вторгнення в лютому створила інфляційний тиск, оскільки постачання основних споживчих товарів припинилося.

У той же час представники військової розвідки Міноборони України зазначають, що кремлівські спецслужби вже готують серію терактів на території РФ з метою звинуватити в цьому Україну.

Військкомати на території Росії розповсюджують "пам’ятки" для місцевих жителів в яких звинувачують українські спецслужби в плануванні та проведенні терористичних актів проти мирного населення. Начебто "диверсанти" викладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети. І що подібним чином можуть бути заміновані навіть дитячі речі, - наголошують представники ГУР.

Розвідка відзначає, що "страшилки", які поширює Росія, є відображенням реальних дій росіян на тимчасово окупованих територіях України, оскільки після звільнення наших земель від окупантів було виявлено багато замінованих предметів, побутових приладів, дитячих іграшок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?