AstraZeneca почала реєстрацію своєї вакцини проти коронавірусу в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

AstraZeneca почала реєстрацію своєї вакцини проти коронавірусу в ЄС

AstraZeneca почала реєстрацію своєї вакцини проти коронавірусу в ЄС
Джерело:  online.ua

Представництво компанії AstraZeneca звернулося до Європейського агентства лікарських засобів із заявою про реєстрацію власної вакцини проти коронавірусу COVID-19. Експерти можуть оцінити шведсько-британську розробку згідно з прискореною процедурою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За офіційними даними, висновки про дозвіл на використання можуть бути висунуті вже 29 січня. У цей день також відбудеться засідання наукового комітету EMA.

Компанія AstraZeneca отримає дозвіл на використання вакцини у тому разі, якщо користь від неї перевищуватиме ризики.

Після позитивних висновків комісії справу передадуть представникам Єврокомісії, яка затвердить допуск препарату на загальноєвропейський ринок. Очільниця структури Урсула фон дер Ляєн вже напередодні підтвердила, що "ми працюватимемо на повній швидкості, щоб дозволити її використання в Європі".

Єврокомісія вже замовила близько 400 мільйонів доз вакцини AstraZeneca для країн співдружності. Передбачається, що найбільшу частку з 27 держав отримає Німеччина, її обсяг доз сягатиме 57 мільйонів.

Нагадаємо, масову вакцинацію препаратами, ефективність і безпеку яких визнали на міжнародному рівні, розпочали лише окремі світові лідери та Євросоюз. Україна також чекає на надходження перших партій вакцини, яку нещодавно замовили у китайського розробника.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський вважає, Євросоюз повинен приділяти додаткову увагу державам "Східного партнерства" з приводу вакцини проти коронавірусу COVID-19. З таким твердженням він виступив на зустрічі з лідеркою Молдови Маєю Санду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?