Астрономи попереджають про падіння на землю "мертвого супутника" NASA
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи попереджають про падіння на землю "мертвого супутника" NASA

Астрономи попереджають про падіння на землю "мертвого супутника" NASA
Джерело:  online.ua

Уже за декілька днів на Землю впаде несправний космічний корабель NASA. За попередніми даними RHESSI, який займався вивченням Сонця, знову увійде в атмосферу нашої планети близько 21:30 19- 20 квітня.

Джерело: Space

Що відомо про супутник RHESSI

За словами астрономів, супутник RHESSI не є надто великим - його вага сягає 270 кілограмів.

Представники NASA звертають увагу на те, що більша частина цієї маси перетвориться на попіл і пару під час падіння.

Ризик заподіяння шкоди будь-кому на Землі низький – приблизно 1 з 2467, – прогнозують фахівці.

Окрім того, наголошується, що RHESSI вийшов на низьку навколоземну орбіту на борту ракети Pegasus XL у лютому 2002 року.

Він займався вивченням сонячних спалахів та викидами корональної маси.

Що важливо розуміти, супутники вирішили вивести з експлуатації після більш ніж 16 років успішної роботи. За словами вчених, причиною стали проблеми зі зв’язком.

Космічне сміття перетворюється на серйозну загрозу для нашої планети

У NASA наголошують, що RHESSI буде далеко не найбільшим шматком "космічного сміття", який неконтрольовано впаде на Землю.

Однак цей випадок підтверджує той факт, що навколоземна орбіта стає дедалі більш небезпечним місцем.

Згідно з останніми даними, наразі відомо про понад 30 тис. орбітальних уламків.

Як стверджують представники Європейського космічного агентства, на цей час навколо нашої планети кружляє близько 1 млн об’єктів шириною від 1 до 10 сантиметрів.

Окрім того, уточнюється, що приблизна кількість шматків розміром від 1 мм – близько 130 мільйонів.

Навіть ці крихітні осколки можуть завдати серйозної шкоди, якщо вони вдаряться об супутник або космічний корабель з екіпажем, враховуючи їхні величезні швидкості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?