АСЖУ назвала найкращого спортсмена України 2021 року
Категорія
Спорт
Дата публікації

АСЖУ назвала найкращого спортсмена України 2021 року

АСЖУ назвала найкращого спортсмена України 2021 року
Джерело:  online.ua

АСЖУ визнала борця греко-римського стилю Жана Беленюка найкращим спортсменом України 2021 року, зважаючи на єдине золото на Олімпійських іграх-2020 у Токіо, яке Україна здобула завдяки його зусиллям. 

Джерело: пресслужба АСЖУ

Асоціація спортивних журналістів України публікує свій рейтинг щорічно, минулоріч найвище визнання отримала легкоатлетка Марина Бех-Романчук, а у 2019-му рейтинг очолив біатлоніст Дмитро Підручний.

Спортивні журналісти називають перемогу Беленюка у 2021 році цілком закономірною, хоч дорога до  омріяного «золота» в Токіо була дещо тернистою. За 5 років до цієї події в Ріо-де-Жанейро спортсмена спіткала поразка у фіналі борцівського турніру. Те олімпійське «срібло» було "з гіркотою: програш принциповому опоненту", кажуть в асоціації і додають:

Беленюк почав «накочуватись» на олімпійський рік у 2019-му, коли виграв три з трьох головних турнірів – чемпіонат Європи, світу та Європейські Ігри. А ще того ж року став народним депутатом. Одним словом, встигав на всіх фронтах.

Зі 113 балами від АСЖУ Беленюк випередив у голосуванні призерів Олімпіади-2020: плавця Михайла Романчука та Людмилу Лузан (веслування).

Десятка накращих спортсменів України в 2021 році:

  1.  Жан Беленюк (греко-римська боротьба) - 113 балів

  2. Михайло Романчук (плавання) - 75

  3. Людмила Лузан (веслування на байдарках і каное) - 72

  4. Олександр Усик (професійний бокс) - 71

  5. Олена Костевич (стрільба) - 48

  6. Андрій Ярмоленко (футбол) - 34

  7. Анастасія Савчук та Марта Федіна (артистичне плавання) - 32

  8. Еліна Світоліна (теніс) - 27

  9. Дар'я Білодід (дзюдо) - 26

  10. Олена Старікова (велоспорт) - 22

Нагадаємо, під час Олімпійських ігрор-2020 у Токіо, які довелося перенести на цей рік через світову пандемію COVID-19, українська збірна виборола 19 медалей - одну золоту, шість срібних і 12 бронзових.
У медальному заліку Ігор у Токіо наша збірна посіла 44-те місце, а за кількістю виграних нагород стала 16-ю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?