Атака бойовиків на Авдіївку: Міноборони назвало три причини
Категорія
Події
Дата публікації

Атака бойовиків на Авдіївку: Міноборони назвало три причини

Атака бойовиків на Авдіївку: Міноборони назвало три причини
Джерело:  online.ua

Речник міністерства оборони України у справах АТО Олександр Мотузянік пояснив, з чим пов'язана загострення ситуації в Авдіївці на Донбасі.

Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112-Україна ».
Мотузянік підкреслив, що загострення може бути пов'язано, по-перше, зі спробами бойовиків звинуватити українську сторону в порушенні мінських домовленостей, по-друге, з важливістю доріг для бойовиків в районі Авдіївки, по-третє - зі стратегічними підприємствами в Авдіївці, також важливими для противника.
"Ворожі дії противника слід розглядати в комплексі. По-перше, це не тільки бойові завдання, це і політичне завдання, це дискредитація України на міжнародній арені, це спроба змусити Україну виконувати ті завдання, які ставить перед собою РФ, це спроби звинуватити українську сторону в порушенні мінських домовленостей", - сказав Мотузянік.
"По-друге, Авдіївка для ворога залишається сьогодні надзвичайно важливим стратегічним об'єктом. Всі знають, що там проходить дуже важлива траса, що там є дуже важливі об'єкти, які для противника мають дуже великі інтереси. Це і коксохімічний завод, це і фільтрувальна станція. Тому саме авдіївська промзона сьогодні в зоні проведення АТО залишається найбільш напруженою точкою", - додав Мотузянік.
Нагадаємо, в районі Авдіївки вже п'ятий день не припиняються обстріли. Ситуація залишається напруженою. 31 січня в Авдіївці оголошено надзвичайний стан у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрози гуманітарної катастрофи.
Як повідомляв ONLINE.UA,  заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука повідомив про новий обстріл під Авдіївкою, назвавши при цьому бойовиків "дятлами".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?