Атака для розколу - у Зеленського виступили з шокуючим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Атака для розколу - у Зеленського виступили з шокуючим зізнанням

Атака для розколу - у Зеленського виступили з шокуючим зізнанням
Джерело:  LB.ua

Окремі ЗМІ з посиланням на власні джерела напередодні проінформували про зрив спецоперації українських силовиків, яка мала б призвести до затримання російських бойовиків-найманців. Тим часом в Офісі президента відкидають усі звинувачення щодо причетності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За словами очільника ОПУ Андрія Єрмака, не було жодного зливу інформації про плани спецслужб затримати злочинців з ПВК "Вагнер", яких виманили до Білорусі. Він наголосив, що через секретність не може коментувати операції.

"Офіс Президента України візьме до уваги інформацію, яку було розповсюджено окремими ЗМІ та у соціальних мережах, про можливу причетність Служби Безпеки України і ГУР МОУ та інших державних органів до процесуального документування появи російських найманців з-поміж громадян України на території Республіки Білорусь", - зауважив Єрмак.

Наближений до президента політик додав, першими оголосили про причетність спецслужб Києва до інциденту з "вагнерівцями" в Білорусі саме російські медіа. Ба більше, публікації почали з'являтися напередодні місцевих виборів.

"Це виглядає як добре продумана та спланована дезінформаційна кампанія. І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно розповсюджують саме цю версію подій", - додав він.

Єрмак звернув увагу, що нічого також не знає про заклик начальника ГУР Міноборони Василя Бурби провести перевірку на поліграфі усіх, хто знав про операцію. Цікаво, що цей посадовець був звільнений президентським указом 6 серпня — у день перших публікацій про злив.

"Мені про це нічого невідомо. Але, переконаний, що це також не відповідає дійсності, і є частиною дезінформаційної атаки, мета якої – розкол українського суспільства", - резюмував керівник ОПУ.

Першим в Україні повідомив про зрив спецоперації журналіст Юрій Бутусов. До нього, посилаючись на власні джерела, приєдналася "Українська правда". Вони стверджують, найманців мали б відправити нібито до Венесуели — до цього домовилися українські агенти під прикриттям.

Група бойовиків через Білорусь спрямувала б до Стамбулу, однак їхній літак приземлили б в Україні, а їх затримали для подальшого обміну полоненими. Операцію зірвали після наради в ОПУ. "Росіянам" змінили квитки до Туреччини на 30 серпня, однак білоруські спецслужби затримали їх напередодні.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Андрій Єрмак опинився в епіцентрі нового скандалу, пов'язаного зі звільненням одразу 5 посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?