Атака винищувача РФ на американський дрон — з'явилася перша реакція Пентагона
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака винищувача РФ на американський дрон — з'явилася перша реакція Пентагона

Атака винищувача РФ на американський дрон — з'явилася перша реакція Пентагона
Джерело:  online.ua

Керівництво Пентагона назвало атаку російського винищувача на американський безпілотник MQ-9 в Сирії "небезпечною" і "непрофесійною". З такою заявою виступила заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх.

Джерело: Пентагон

У Пентагоні прокоментували атаку винищувача РФ на їхній дрон

Я не можу говорити за росіян і про те, чому вони продовжують вдаватися до такої небезпечної, непрофесійної поведінки, але ми спостерігаємо, я б сказала, зростання цього... Немає виправдання тому, що їхні сили продовжують переслідувати наші MQ-9 після багатьох років операцій США в цьому районі, - наголосила Сабріна Сінгх.

Вона також наголосила, що інцидент, який стався 23 липня, – "це ще одне кричуще нехтування правилами польотів".

За словами представниці Пентагона, "росіяни знають, де ми діємо".

Що відомо про атаку винищувача РФ на американський дрон

Нещодавно американська влада заявила про черговий інцидент за участю російської авіації в Сирії, в результаті якого зазнав пошкодження американський безпілотник MQ-9.

Російські винищувачі летіли впритул до безпілотника й за кілька метрів від нього випустили сигнальні ракети, одна з яких влучила в MQ-9 і серйозно пошкодила гвинт.

Ще декілька місяців тому Центральне командування США звернуло увагу на те, що російські льотчики дедалі частіше вдаються до агресивної поведінки під час зустрічі з американськими військовими літаками у небі над Сирією.

Про останній подібний інцидент стало відомо минулого тижня: тоді російський винищувач пролетів дуже близько до американського літака-розвідника над Сирією, поставивши під загрозу життя чотирьох членів його екіпажу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?