США озвучили нове попередження Україні щодо планів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

США озвучили нове попередження Україні щодо планів РФ

США озвучили нове попередження Україні щодо планів РФ
Джерело:  online.ua

Речник Ради національної безпеки Білого дому Адам Ходж звертає увагу на те, що після виходу РФ із зернової угоди російська армія почала атакувати портову інфраструктуру. Влада США попереджає, що окупанти можуть почати бити по цивільних суднах у Чорному морі.

Джерело: Reuters

РФ може почати завдавати удари по цивільних суднах

Згідно з даними Білого дому, росіяни уже встановили на підходах до українських портів додаткові морські міни.

Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, спрямовані на те, щоб виправдати будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі і покласти провину за ці напади на Україну, – заявив Адам Ходж.

Окрім того, він додав, що Кремль визначився з класифікацією суден, що будуть рухатися до українських портів у Чорному морі.

Їх російська влада буде вважати "потенційними перевізниками військових вантажів", а це означає, що ворог може бити і по них.

На додаток до цих скоординованих зусиль у Чорному морі, ми вже спостерігали, що 18 та 19 липня Росія націлила ракети та безпілотники на українські експортні зернові порти в Одесі, що призвело до руйнування сільськогосподарської інфраструктури та знищення 60 000 тонн зерна, – заявив Адам Ходж.

Як в Україні прокоментували нові атаки РФ по зерновій інфраструктурі

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що ця атака підтверджує той факт, що мішенню Росії стали не лише Україна й українці.

Що важливо розуміти, удар по портовій інфраструктурі може спровокувати масовий голод, адже на момент обстрілів там було близько мільйона тонн продовольства.

В портовому терміналі, який цієї ночі найбільше постраждав від російського терору, зберігалися 60 тисяч тонн агропродукції, що призначалися для відправлення в Китай. Тобто всіх це зачіпає – російський терор. Кожен у світі має бути зацікавлений у притягненні Росії до відповідальності за терор, – зазначив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, після кожного такого удару офіційний Київ звертається до міжнародних партнерів, закликаючи посилити повітряну оборону нашої країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?