Чому РФ вперше не виведе ядерні субмарини на парад ВМФ — відповідь розвідки Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому РФ вперше не виведе ядерні субмарини на парад ВМФ — відповідь розвідки Британії

Чому РФ вперше не виведе ядерні субмарини на парад ВМФ — відповідь розвідки Британії
Джерело:  online.ua

Влада РФ неочікувано для всіх скасувала участь своїх ядерних підводних човнів у параді ВМФ РФ. Згідно з даними британських розвідників, це може бути пов’язане як з їхньою зайнятістю, а також певними безпековими побоюваннями команди російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело:  Міністерство оборони Британії

РФ вперше не виведе ядерні субмарини на парад ВМФ

Розвідка Британії звернула увагу на те, що декілька днів тому у роспропагандисти почали поширювати інформацію про те, що ядерні субмарини Північного флоту Росії не будуть брати участь у параді до Дня Військово-морського флоту РФ, який пройде у Санкт-Петербурзі на 30 липня.

Що важливо розуміти, з часу заснування такого формату святкування 6 років тому, це, наскільки відомо, перший рік, коли ядерні субмарини не братимуть участі.

Зміна ймовірно пов’язана передусім з необхідністю технічного обслуговування і збереження доступності для залучення до операцій та навчання. Також є реалістична ймовірність, що на рішення вплинули внутрішньобезпекові міркування, у контексті спроби заколоту ПВК "Вагнер, - пояснюють британські розвідники.

США не фіксують "реальної перспективи" використання ядерної зброї Росією

За словами американського лідера Джо Байдена, він та його команда наразі не бачать загрози використання Росією ядерної зброї у війні проти України.

Я не думаю, що є реальна перспектива використання Путіним ядерної зброї. Не лише Захід, а й Китай та решта світу сказали: "Не вдавайтесь до цього. Не робіть цього, - заявив Байден.

Окрім того, він додав, що країна-агресорка продовжує спроби втручатись в американські вибори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?